Сега четете
Десет години без легендата Уитни Хюстън изпяла хита „I will Always Love You“

Десет години без легендата Уитни Хюстън изпяла хита „I will Always Love You“

Апартамент 434 на хотел „Бевърли Хилтън“, 11 февруари 2012 г. Една жена, която милиони боготворят, лежи потопена във ваната, без признаци на живот. Гласът, в който звучеше тържеството на живота, е угаснал. Още един ангел не понесе калта на този свят и поиска да отлети у дома. Уитни Хюстън вече я няма. Свърши се и с болката, и терзанията в душата.

В 15,30 пристигат лекарите, които се опитват да я реанимират. Безуспешно. В 15,55 часа е обявена за мъртва. На 48 години. От полицията казват, че няма явни следи за криминално престъпление. Два дни по-късно съобщават, че смъртта на певицата вероятно не е от удавяне, а резултат от комбинация от лекарството „Ксанакс“ с други антидепресанти и с алкохол. Водата, която е открита в нейните дробове при аутопсията, е била недостатъчна, за да причини удавяне. Отпада версията за убийство. Ръководството на хотел „Бевърли Хилтън“ е решило стаята, в която Уитни Хюстън почина, да остане завинаги свободна.

Говори се, че Хюстън е изглеждала „разчорлена“ и „нестабилна“ в дните непосредствено преди смъртта й. На 9 февруари 2012 г. Хюстън посетила посетила певиците Бренди и Моника, на репетициите им за наградите „Грами“.

Същия ден тя направила последното си публично изпълнение, когато се присъединила към Кели Прайс на сцената в Холивуд и изпяла „Jesus Loves Me“.

Вижте и

Хюстън е погребана на 19 февруари 2012 г. в гробището Феървю, в Уестфийлд, Ню Джърси, до баща си Джон Ръсел Хюстън. 1500 души присъствали на опелото и сред тях плеяда звезди като Бионсе, Елтън Джон, Джей Зи. Тялото на Уитни било в затворен сребърен ковчег, покрит с бели рози и лилави лилиуми. Последна почит й отдават с песни Стиви Уондър (пренаписана версия на „Ribbon in the Sky“ и „Love’s in Need of Love Today“), Сиси Уинанс („Don’t Cry“ и „Jesus Loves Me“), Алиша Кийс („Изпрати ми ангел“), Ким Бъръл (пренаписана версия на „A Change Is Gonna Come“) и Р. Кели („I Look to You“). Присъствали са Кевин Костнър, Рики Минор, музикалният й директор, Рей Уотсън, нейният охранител през последните 11 години. Арета Франклин била включена в програмата и се очаквало да пее, но не успяла да присъства на службата. Боби Браун също бил поканен на погребението, но си тръгнал малко след началото на службата.Уитни е най-блестящият майстор на фразата след Арета Франклин, която е нейна кръстница. Уитни пее с много малко вибрато, което прави пеенето чисто. Тя звучи като музикален инструмент. Гласът й позволява да експериментира в други жанрове. Той, както и усмивката й, са нейна запазена марка. Красива, по един много невинен начин, тя сякаш имаше всичко. Бракът с лошото момче Боби Браун отначало върви добре, после тръгват слухове за изневери. Смята се, че той я подтикнал към наркотиците. Веднъж ги свалили от самолет, защото в неговия багаж намерили дрога. Веднъж Уитни призна, че и тя употрябва марихуана, кокаин и ги смесва с алкохол. Затова Уитни с всичката си сила се беше отдала на дъщеря им Боби Кристина. Казваше, че човек убива заради нея. Както и за цялото си семейство, защото не позволява никой да „влиза в леговището ми“. След три спонтанни аборта, тя ражда Боби Кристина с Цезарово сечение след 14 часа родилни мъки.Боби Кристина беше открита също като майка си във ваната след предозиране с успокоителни през януари 2015 година в покрайнините на Атланта. След шест месеца в изкуствена кома, през юли тя напуска този свят на 21 години. През 2020 година си отива синът на Боби Браун от Ким Уорд, Боби Браун-младши, а година преди това, умира годеникът на Боби Кристина, Ник Гордън.Песента към филма „Бодигард“ – „I will Always Love You“ е най-продаваният сингъл за всички времена, със световни продажби от близо девет милиона копия.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.

Нагоре