Сега четете
Петков и Бориславова ще бъдат призовани на разпит в прокуратурата

Петков и Бориславова ще бъдат призовани на разпит в прокуратурата

Премиерът Кирил Петков ще бъде призован в прокуратурата за обяснения във връзка с твърденията му, че в България има около 20 души, които според него са в основата на икономическата и криминална престъпност, но прокуратурата не е предприела никакви действия.

Темата е била обсъдена на проведената миналия петък среща на главния прокурор Иван Гешев с премиера Петков в Министерския съвет. Тъй като на разговора е присъствала и началникът на премиерския кабинет Лена Бориславова, тя също ще бъде разпитана.

Коментарът си за 20-те души, които не разследва прокуратурата, Петков направи Брюксел, където заедно с Иван Гешев бяхме изслушани от евродепутати.

В петък след изненадващата среща на премиера и главния прокурор обаче информация за обсъждане на такава тема нямаше.

Днес от прокуратурата посочват, че по време на разговора Кирил Петков е посочил имена и прякори на лица, а от своя страна главният прокурор му е разяснил, че съгласно Конституцията и законите разкриването на престъпленията е в правомощието на изпълнителната власт, тоест на МВР, които при установяване на данни за извършени престъпления трябва незабавно да уведомят прокуратурата.

Вижте и

С оглед изясняване на предоставената информация прокурори очакват от Кирил Петков Лена Бориславова да се явят при тях с пълния списък на лицата, посочени в хода на работната среща, както и с данни или доказателства за евентуално извършени от същите лица престъпления и нарушения.

На предаденото и казаното прокуратурата ще извърши обективна и всестранна проверка, уверяват от държавното обвинение.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре