Сега четете
Григор Димитров с мъчителна победа се класира във втори кръг на Australian Open

Григор Димитров с мъчителна победа се класира във втори кръг на Australian Open

Поставеният под №26 Григор Димитров се пребори за място във II кръг на Откритото първенство на Австралия по тенис след близо три часа битка с чешкия квалификант Иржи Лехечка. Първата ракета на България (№28 в ранглистата) надделя над 20-годишния дебютант в основната схема на турнир от Големия шлем с 6:4, 4:6, 6:3, 7:5 за 2:48 ч. на корт №7 в комплекса „Мелбърн Парк“.Това бяха сред най-тежките условия, в които съм играл тук, сподели тенисист №1 на България .

Хасковлията, който през миналата година стигна до 1/4-финалите на Australian Open, бе изправен пред три поредни точки за пробив още в откриващия гейм на мача, след като с три непредизвикани грешки изостана с 0:40 в първото си подаване. Все пак бившият №3 в света бързо настрои сервиса си и взе следващите пет точки, а до края на първата част не показа повече колебания и затвори сета още с първата си възможност при брейкбол в 10-ия гейм.

Във II сет обаче намиращият се на 143-то място в световната ранглиста Лехечка заигра с по-голямо самочувствие и стигна до четири шанса за пробив, успявайки да реализира последния от тях в 7-ия гейм. Това се оказа решаващо за развръзката на частта, тъй като чехът не позволи на нашия тенисист да стигне дори до възможност за връщане на брейка.

Третият сет беше предрешен още във втория гейм, когато Григор поведе с 0:40 в подаването на съперника си и веднага осъществи пробив. Път назад за чеха нямаше, тъй като в цялата част българинът загуби само три разигравания на собствен сервис.

Вижте и

Димитров задържа темпото и в IV сет и не даде на опонента си възможност за пробив чак до 12-ия гейм, в който вече сервираше за мача след реализиран брейк в предишния гейм. Българинът изостана с 30:40, но взе следващите две точки, стигайки до първия си мачбол. Лехечка го спаси с печеливш удар от бекхенд, преди да загуби следващите две разигравания с непредизвикана и предизвикана грешка.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.

Нагоре