Сега четете
Гнусно арестуваха Българин поддържал педофилски сайт с 4,5 милиона снимки на деца, имало и родни абонати

Гнусно арестуваха Българин поддържал педофилски сайт с 4,5 милиона снимки на деца, имало и родни абонати

50 години затвор очакват Павел Велинов в Щатите, където ще бъде съден

Над 4,5 милона снимки са открити в сайта за педофили, поддържан от българин. Това съобщи на извънреден брифинг шефът на Националната следствена служба Борислав Сарафов. Днес стана ясно, че българинът Пламен Велинов /47г./ и американецът Антъни Лий Кендъл са арестувани в София и Вашингтон за разпространение на педофилски порноклипове и пране на пари.

Разследването е започнало пред 6 месеца, като са извършени претърсвания и иземвания на 4 адреса. Българинът е бил администратор на сайта. Той е имал ангажимент за зареждането му и осигуряване на достъп на абонатите. В масивите на сайта са открити милиони снимки на деца на възраст между 6 и 10 години. Повечето от тях са от Украйна и Молдова.  Някои от тях са голи, други са облечени в полицейски униформи, в прозрачни облекла, голяма част от тях са в предизвикателни пози. Сайтът е имал абонати от 101 държави. Сред тях има и българи. Част от галериите са били със свободен достъп, а по- интересните галерии са били с месечен абонамент от 80 долара. „През годините, в които сайтът е работил са реализирани печалби от над 9 милиона долара. Администраторът е получил близо половин милион долара“ заяви Сарафов.

Той отправи предупреждение към всички абонати на подобни сайтове. „Ние, както и колегите от Европа и САЩ следим тяхната дейност. Никой не е анонимен и никой да не смята, че ще остане анонимен. Това са престъпления, които чисто човешки не можем да допуснем че са възможни, но има хора с извратени вкусове. И те ще бъдат наказани“ бе категоричен Сарафов.

В рамките на 60 дни от Щатите трябва да пристигнат документите за екстрадирането на българина. Доказателствата срещу него вече са изпратени в САЩ, където срещу него има обвинение. Велинов ще бъде съден в  САЩ, където го очакват над 50 години затвор. „Ние ще работим по абонатите, които са от България, каза  Сарафов и допълни, че през последната година работят по 10 съвместни разработки с колегите си от САЩ.

За преследване на българските абонати на педофилската платформа ще бъде приложена директива за преследване на ползването на жертвите на трафик на хора.

Вижте и

Сарафов заяви, че арестуваният българин е висококвалифициран IT специалист. Той заяви, че се надява сред заснетите да няма  да няма български деца. „Към момента няма данни да има такива, но при 4,5 милиона снимки , не можем да дадем гаранция“ заяви той.

Децата са снимани със съгласието на техните родители, които са получавали пари срещу това.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.

Нагоре