Главен редактор на Любословие.bg. Доктор по научна специалност: 05.11.02 –…
Препоръчително четиво за хора, които държат на добрата гастрономия за душата. В „Проклятието на бялото сирене“ ще установите, че храната има не само своя история и география, но и специфична фонетика. Което прави тази книга още по-питателна.
Интригуващи истории, изпълнени с хумор и същевременно много полезни. Написани с обич и топлота. Книгата е извор на усмивки, които ще огреят нашия утрешен ден.
Здравка Евтимова, писател
От големия гюм със съвременна българска литературна саламура, парчето, което сте извадили и държите в ръката си, е много добре узряло, с чудесна структура и неповторим аромат. Препоръчително четиво за хора, които държат на добрата гастрономия за душата. В „Проклятието на бялото сирене“ ще установите, че храната има не само своя история и география, но и специфична фонетика. Което прави тази книга още по-питателна.
Георги Милков, журналист
Щастлив съм, че прочетох тези редове. Живеем във времена на тотална диктатура спрямо толерантността. Забрани, ултиматуми, препоръки ни карат все по-рядко да бъдем истински и да живеем от сърце. Не яж, не пий, избягвай месото, не преяждай…
Да, именно това ще ви препоръчам – да преяждате до насита с историите и рецептите в тази книга, поръсени със солидно количество хумор. Те са идеален начин да забравите трудното ни ежедневие и да повярвате, че животът може да е вкусен и усмихнат.
Ути Бъчваров, актьор и телевизионен водещ
***
Книгата, която отваряте, не се вписва в шаблони.
На цената на спанака ще се насладите на най-добрата бира в света, ордьоври, риба по кралски и праисторически галски специалитети. Ще се повозите гратис на бърз влак в Китай и ще хапнете люто с чревца от гъска и дроб от панголини. Има и по-здравословни рецепти. Изданието е практично, леко, скромно калорично и ще върши работа на жените в кухнята. Някои мъже го вземат за мезе. Десертите не са забравени.
Може да го четете сутрин, обед и преди лягане. Става и за подарък.
Творбата не е чисто пътешественическа, гастрономическа, философска, смешна или криминална. Съдържа арганово олио и по жанр се определя само като миленизъм.
Миленизмът неслучайно се появява при кризи в икономиката и литературата. И в световен мащаб има глад за него! Тези страници ще ви оправят настроението и ще ви държат сити в сиромашки години.
За дефекти след гаранционния срок рекламации не се приемат.
***
Авторката е писала досега на сериозни теми – за българите в чужбина, за историята на родните компютри, за парламентарната журналистика.
Изведнъж – готварска книга, комична и с пътешествия! Пандемията явно засяга различни органи у човека.
Милена Димитрова се е качвала на планината Фуджияма. Пила е чай с ескимоси в Аляска. Плавала е до Ушуайя, на света накрая, и е карала ски в Африка на 3265 м надморска височина. В шарж са я рисували на снежна писта, но вместо с щеки – с вилица и нож.
Проявява задълбоченост не само към количествата, а и към изяществото на храната. Разглезена е с изтънчена кухня от дългогодишните си престои в Белгия и в Америка. Еднакво добра е и когато изходните продукти са яйца и сирене, и когато й попаднат стриди, миди или агнешко.
Книгата се препоръчва при анемия. Помага при махмурлук и за въздържатели. Приема се без лекарско предписание.
За повече информация: https://knigomania.bg/prokljatieto-na-bjaloto-sirene.html
Каква е вашата реакция?
Главен редактор на Любословие.bg. Доктор по научна специалност: 05.11.02 – Политология (Публична администрация) с тема на дисертационния труд: Комуникации в процеса на политиките (Изграждане на обществена съпричастност при стратегически публично-частни партньорства). Андрей Велчев е магистър по Политически мениджмънт и публични политики и магистър по Масови комуникации в Нов български университет. Автор е на множество публикации и интервюта, посветени на проблемите на комуникациите, журналистиката, маркетинга и политическите комуникации. Член е на Българското дружество за връзки с обществеността, Съюза на българските журналисти и International Federation of Journalists (IFJ)