Сега четете
Сачева: На площада протестират 6000 души, а 1 милион са гласували за кабинета

Сачева: На площада протестират 6000 души, а 1 милион са гласували за кабинета

Президентът подклажда насилието. Това заявява социалният министър Деница Сачева в интервю за предаването на „Дойче Веле“ „Conflict Zone“, съобщава БГНЕС.

Запитана защо кабинетът не подава оставка, тя подчертава, че на площада няма повече от 6000 души, докато над 1 милион са гласували за това правителство.

Министърът посочва, че именно държавният глава трябва да говори за единство и да стартира диалог. Вместо това обаче той правел обратното и подклаждал насилието.

Сачева е категорична, че войната между правителството и президентството не се отразява добре на стабилността.

Относно данните, че ръстът на БВП у нас през последните десет години е едва 50%, както и че страната ни продължава да има и най-ниската средна заплата в ЕС, тя отрече тези показатели не са в резултат от корупция и лош мениджмънт.

Когато започнахме, минималната заплата в държавата беше 250 лева, а сега е 610 лева, изтъква Сачева.

Запитана защо няма нито един осъден по високите етажи на властта нито сред водещите престъпни босове, тя посочи, че делата са все още в съда и обърна внимание, че части от настоящите протести са финансирани от човек, който се опитва да избяга от българското правосъдие заради неплатени данъци в размер на повече от 700 милиона (Васил Божков – бел.ред.).

Вижте и

По нейни думи правителството се вслушва в някои от исканията на протеста – в тези на „младите хора, които искат по-добра правосъдна система и по-безкомпромисна борба срещу корупцията“.

Сачева контрира твърденията, че ситуацията с медийната свобода в България се влошава с думите, че над 60% от медийното отразяване у нас е критично към правителството. Не бих казала, че това е недостиг на медийна свобода, заявява тя. Според нея хората могат свободно да изразяват какво мислят за правителството и за медиите у нас.

Нашият премиер си има собствена специфика на говорене, отбеляза Сачева на въпрос дали е признак за уважение към свободните медии премиерът да нарича журналистките „мисирки“.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.

Нагоре