Сега четете
Тръмп: Протестиращите са хулигани

Тръмп: Протестиращите са хулигани

Президентът на САЩ Доналд Тръмп нарече хулигани участниците в протеста пред Белия дом, които се събраха след неговата предизборна реч на конгреса на Републиканската партия, предадоха световните агенции.

„Това не бяха дружелюбни протестирахи, това бяха хулигани“, заяви той в ппетък пред привърженици в щата Ню Хемпшир. „Това не са протестиращи, това са анархисти и подстрекатели, погромаджии и грабители“, смята американският лидер.

Той даде за пример инцидента със Сенатора Рандал (Ранд) Пол, който след речта на Тръмп в четвъртък съобщи, че участници в протестната акция пред Белия дом едва не се разправили с него и съпругата му. О виедозаписи в социалните мрежи се вижда, че инзидентът е станал, когато сенатторът и съпругата му Кели напускат конгреса. Тълпа протестиращи с плакати в подкрепа на движението Black Lives Matter („Животът на чернокожите има значение“) крещи обиди по техен адрес. Полициьята обгражда сенатора и съпругата му, за да ги изведе. Сенаторът Тед Круз съобщи в Туитър, че и други участници в конгреса са се сблъскали с подобно отношение.

Вижте и

Тръмп обеща да помисли как да награди полицаите, защитили сенатора Пол от тълпата протестиращи. „Тези четирима полицаи трябва да бъдат поканени в Белия дом, ще им дадем някакъв медал“, каза президентът.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.

Нагоре