Сега четете
Борисов със съвет към медиите: да излъчват на живо и строежите на пътища, не само протести

Борисов със съвет към медиите: да излъчват на живо и строежите на пътища, не само протести

FB_IMG_1595934337975Борисов – видео, излъчвано във Фейсбук профила му, докато шофира джипа си по пътища в строеж, той даде да се разбере какво е мнението му за протестите в страната и отправи съвет към медиите, които ги излъчват на живо – да се включват „лайв“ и от строителството на пътища.

Борисов днес бе във Враца, където посети няколко инфраструктурни обекта и обяви, че „откриваме най-високотехнологични заводи“, а на фона на кризата заради коронавируса страната е втората с най-нисък бюджетен дефицит в Европа. След това се отправи с джипа си, за да нагледа лично изграждането на лот 2 от пътя Ботевград-Мездра.

„Прекрасна красота е България, но да не строиш път през нея“, заключава Борисов и разказва как вицепремиерът Валери Симеонов (НФСБ) му е обещал да дойде да се разходи в района, „като му разказах как ядат планината“. „На Валери ще му се обадя, че той все ходи по Слънчев бряг, по равното, но да види тука какво е направено“, продължава премиерът.

По пътя той спира работници и в типичния си стил подхваща разговори: Как си, наборе“, „Действаш ли“, „Жив и здрав да си“. Учудва се колко млад е работник, който управлява тежка строителна техника: „На 19 години и караш тази машина? Ама имаш книжка, всичко, нали?“

В един момент премиерът насочва разговорите към продължаващите 20 дни протести с искане за оставката му, както и за оставката на главния прокурор.

Всичко, което е важно да знаете за:
Протести 2020 (200)

„Ще ходите ли на протест“, пита той работник, а мъжът е лаконичен: „Няма време.“ Премиерът продължава: „Викаш, тези, които работят, не протестират?“

„Разбира се, в София да си протестират“, казва в отговор мъжът, а Борисов заключава: „То и затова няма тука път.“

Вижте и

След това в джипа Борисов продължава разсъжденията по въпроса: „Представи си всички тея багери да протестират, тогава ще избягаме.“ В един момент, докато шофира, той влиза в ролята на въображаем говорител:

„Инвеститорите вече идват. Ето сега нашите драги зрители ще могат на живо от протеста на работниците да се включат. Протестиращи работещи не спират да работят. Напук на всички продължават да изграждат бъдещето на младите хора, защото младите хора така ще се върнат в България“, реди той.

Бойко Борисов се удивлява колко много тежка техника е струпана, за да прокарва път, колко трудна е работата, какво коства пробиването на скалите. „Взривяват, изриват, взривяват, изриват“, казва премиерът. В един момент той се обръща към регионалния министър Петя Аврамова, която също е в джипа: „Затова е много важно навреме да плащаме“, а тя уверява, че пътната агенция е предвидила средствата.

„Включвайте се на живо оттука, да видят хората какво правят“, съветва, без да назовава конкретна медия, Борисов, докато шофира по строящия се път.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре