Сега четете
Трите министерски оставки били взети под натиск

Трите министерски оставки били взети под натиск

Снимка: БГНЕС
Снимка: БГНЕС

Невинаги се взимат правилните решения под натиска на улицата. Така главният секретар на СДС Илия Лазаров коментира в сутрешния блок на БНТ трите министерски оставки от вчера вечерта – на финансовия министър Владислав Горанов, вътрешния министър Младен Маринов и на икономическия министър Емил Караниколов.

Самият Лазаров не познава двама от тях, познава само Емил Караниколов. Според Лазаров оставката на Караниколов е загуба за България в момента, защото икономическият министър е работил много за идване на стратегическите инвеститори в страната.

Трудно е човек да се дистанцира и да вземе рационално решение, когато протестиращите хора викат под прозорците. СДС смята, че Конституцията е грешно зачената, има противоречия между президент и премиер, между различните власти – съдебна, изпълнителна и законодателна.

Илия Лазаров иска свикване на Велико Народно събрание с цялостна промяна на Конституцията, за да се изчистят „капаните в нея“. От СДС смятат, че това е изход от настоящата ситуация, в която се намира страната, защото със свикването на ВНС ще се отпуши напрежението и ще могат да се борят идеи какво да бъде устройството на държавата.

Вижте и

Моделът на управление не се разгражда като се сменят едни гастрольори с други такива. Това не е решение на въпроса и го наблюдаваме в последните 30 години – първо обичаме, а след това мразим, изтъкна Лазаров.

СДС има споразумение с ГЕРБ за дългосрочно партньорство. Сред сините има желание, ако се стигне до предсрочни парламентарни избори да предложат партньорство на управляващите в момента – мотивът е да има обединение на десницата.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.

Нагоре