Сега четете
Турция арестува журналисти, разкрили самоличност

Турция арестува журналисти, разкрили самоличност

170228-wd-top-prisonДвама турски журналисти са били поставени в ареста в рамките на разследване на публикация в антиправителствения новинарски сайт Ода ТВ, предаде турската частна телевизия СиЕнЕн-Тюрк. Двамата бяха изпратени в съда с искане да останат под арест заради предполагаемо нарушаване на закон, отнасящ се до държавното разузнаване и Националната разузнавателна организация (МИТ).

Съдът е удовлетворил искането и е решил да продължи ареста на журналистите Баръш Теркоглу и Хюля Кълънч. Турската секция на Дойче веле уточнява, че Баръш Теркоглу е директор на информацията в Ода ТВ, а Хюля Кълънч е журналист от опозиционния вестник „Джумхуриет“ и автор на публикувания материал. Двамата бяха задържани вчера, съобщава БТА.

Публикацията се отнася до убит в Либия служител на турското разузнаване и разкрива неговата самоличност. Според член 28 от закона за МИТ, въз основа на който бе постановен арестът на журналистите, лица, които разкриват по какъвто и да било начин самоличността на членове на МИТ и техните семейства, пост, служба и дейности, се наказват с между три и седем години затвор, отбелязва сайтът Хабер 7

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.

Нагоре