Сега четете
Политиците нямат телефона на новия шеф на радиото

Политиците нямат телефона на новия шеф на радиото

изтеглен файл (7)Нито политиците, нито който и да било друг няма телефона на новия шеф на радиото Андон Балтаков. Единствената връзка с него е през фейсбук – месинджър като негово е решението дали да отговори или не. Това съобщи самият Балтаков в интервю за Би Ти Ви. Предшественикът му Светослав Костов се раздели с поста си след като непрозрачно свали от ефир водещ журналист, известен с критичната си позиция, без да успее да разсее съмненията, че това е станало под политически натиск. Още за конфликтите в радиото четете тук. Балтаков беше избран за генерален директор на БНР миналата седмица.

Той се връща в България след 20 години в чужбина, обучение в Йейл и кариера в световни медии. Започва новинарската си кариера като водещ в софийското радио „Витоша“ през 1994 г., а по-късно става част от новинарския екип на БНР. Работил е за агенция „Асошиейтед прес“ в Ню Йорк, където е заемал ръководни позиции в отдела за дигитални продукти и стратегическо планиране. Бил е старши директор бизнес операции в CNN Digital и е отговарял за монетизирането на новинарския уебсайт и съпътстващите програми на CNN за мобилни платформи, като е управлявал и бизнеса за синдикирани видеопродукти. .

В момента има консултантска компания в САЩ. Балтаков каза, че целта му е БНР да еволюира в съвременна обществена медия, а приоритет номер едно е подобряването на микроклимата в радиото. Това, по думите му, ще стане като има пълна яснота и прозрачност как се взимат управленските решения и как се разпределя общественият ресурс. Нямам политически багаж, подчерта новият директор. Той каза, че не е вярвал, че ще бъде избран, макар че е бил убеден в силата на концепцията си. Имал билет за връщане в САЩ за днес следобед, но не го използвал.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.

Нагоре