Сега четете
Новият директор на БНР започна с рокадите: свали Великова от ефир, пенсионира шефа на „Хоризонт“

Новият директор на БНР започна с рокадите: свали Великова от ефир, пенсионира шефа на „Хоризонт“

svetoslav-kostov_bnr-696x392Новоизбраният директор на Българското национално радио (БНР) Светослав Костов започна с рокадите. Днес от ефир е била свалена дългогодишната водеща и репортер в съдебния ресор Силвия Великова, научи Клуб Z. Директорът на програма „Хоризонт“ Ивайло Савов пък излиза в пенсия. За второто БНР съобщи официално.

Великова е един от водещите на предаването „Преди всички“ по „Хоризонт“. В съдебния ресор е позната с острия си език и критиките към дейността на прокуратурата и съдебната система. Днес обаче й е било съобщено, че ресорът й се отнема, както и че вече няма да води ефир.  Информацията за освобождаването на Великова от ресора й и от ефир вече е обект на коментари сред колегите й от другите медии. И те питат кой я отстрани.

„Силвия Великова е старши редактор. Нито е старши репортер, нито е старши водещ. Трябва да изпълнява задълженията си по трудова характеристика“ , обясни пред Клуб Z генералният директор на БНР Светослав Костов.

Попитан дали е имало критики за работата й, той отговори: „Ако някой критикува работата на журналистите в БНР, аз ще съм първият, който ще застане да ги защити.“  За промените в ръководството на програма „Хоризонт“ беше известено в прессъобщение, в което се казва, че освобождаването на директора на програмата Ивайло Савов е станало с решение на Управителният свет на общественото радио.

Вижте и

Той ще бъде пенсиониран, а временно постът му ще бъде зает от международния журналист Николай Кръстев. Той е дългогишен кадър на БНР, но до скоро водеше свое предване в телевизия „Блумбърг“. Завърна се отново в общественото радио преди месец като главен редактор в програма „Хоризонт“.  „Време ми дойде. Случва се нещо естествено.“ , лаконично коментира пред Клуб Z Ивайло Савов.

Luboslovie.bg по  Клуб Z

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре