Сега четете
Математически турнир за ученици от XI и XII клас се проведе във ВТУ за дванадесети път

Математически турнир за ученици от XI и XII клас се проведе във ВТУ за дванадесети път

На 10.03.2019 г. във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий” се проведе за дванадесети път Математическия турнир за ученици от XI и XII клас. Надпреварата се организира от факултет “Математика и информатика”, Регионално управление на образованието – Велико Търново и секция “Великотърновски университет” на Съюза на математиците в България.

Темата е във формата на изпит “Тест по математика” за кандидатстване във ВТУ с една допълнителна задача, което дава възможност на учениците да тестват знанията и уменията си.IMG_20190310_082810

За участващите резултата от турнира е валиден за кандидатстване в специалностите на факултет „Математика и информатика” –“Компютърни науки”, “Информатика”, “Софтуерно инженерство”, „Информационно брокерство и дигитални медии” , “Математика и информатика” и “Приложна математика” за следващите две учебни години.

Турнирът бе открит от Декана на факултет „Математика и информатика” проф.д-р Мирослав Гълъбов. Явиха се 83 участници от 21 училища от 12 населени места, от 8 области.

Учениците от ППМГ “Васил Друмев” гр. Велико Търново, СУ „Бачо Киро“ гр. Павликени, ПГ „Св.Климент Охридски“ гр. Елхово, ПГЕЕ „М.В.Ломоносов” гр.Горна Оряховица и СУ” Васил Левски” гр. Севлиево, взеха най-масово участие.IMG_20190310_093848

Състезателите имаха възможност да си запазят от сега място в предлаганите във ФМИ специалности.

Вижте и

Събитието за поредна година се спонсорира от “Вали компютърс” ООД и „Захарни изделия Варна” ЕООД. Резултатите ще бъдат обявени до края на седмицата.

Автор: Мирослав Дечев

Снимки: ФМИ/Организаторите

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре