Животът ни като виц

Всичко е свързано на този свят! И тук не става дума за пеперудата на Рей Бредбъри, става дума за нашия живот, който е такъв, защото всичко е свързано на този свят. Който не е чел „Гръмна гръм“ на фантастичния класик, да го прочете, за останалите виц:

– Иванчо, знаеш ли някоя поговорка?
– Разбира се! Дават ли ти – взимай, взимат ли ти – бягай в Държавната агенция за закрила на детето.
Да насочим модерните си погледи към дълбините на хилядолетията – багери унищожиха културния пласт на Плоската могила в Пловдив, съдържаща най-ранни следи от живот в града преди седем хилядолетия, доказвайки емпирично, че едно е живот, а съвсем друго – разумен живот.

Ала да беше само Пловдив, да го оградиш с Велика вътрешнобългарска стена, пък то цялата държава. Но да не ровим много-много с багера на публицистиката, че както заплашват журналисти напоследък, вицоподобните зевзеклъци са за предпочитане: За да се създаде глупава ситуация, понякога е достатъчно някой да каже нещо умно.
В петък всичкото министри се втурнаха да се борят с опашките пред ресорните им гишета. Интересно каква ли е картината днес, каква ще е утре? Разбира се, не очакваме чудеса, има обективни трудности, има многогодишни, че и вековни наслоения. Ясно е, че пловдивските багеристи не могат да огребат навсякъде. Тогава как ще бъдат преборени опашките? Има как, но за това след рекламите: Новата четка за зъби почиства дори и най-труднодостъпните места? Хм, аз нямам зъби в труднодостъпните места?!

Борба с опашките for dummies. Военният министър обяви, че не се е отказал да връща казармата, определи темата като отворена. Някоя цивилна гарга, неслужила в казармата, би изграчила грозно, зловещо, че и други теми са отворени, например за корупцията или за калинките във властта, пък нищо особено не се е променило досега, ала ние ще я прогоним с плашилото на истината, което се извисява в държавната нива, за пореден път ще повторим – нещата са навързани! В тази държава има синергия, поне на министерско ниво!

Натрупат ли се повечко хора във вид на опашка пред някое държавно гише, веднага мъжете се пращат в казармата и опашката намалява рязко. Ако ли възприемем изнасящия ни чужд опит, например израелския, пращаме и жените в казармата и опашките се свеждат практически до нула, само тук-там по някой хермафродит, който ще бъде обслужван бързо и подробно. Колкото до българските войнички, не е нужно те да стрелят или да мятат бомби, не по-малко нужно за отбраната на татковината ни е например някой да варосва редовно Великата българска стена. Нужни са и вицове за повдигане на духа: Водим две войни – с тероризма и със затлъстяването. За особен успех се смята залавянето на дебел терорист.

Вижте и

Да се върнем към фантастиката, но не научната, а българската. У нас има феномени, за които не са бленували дори и най-тъмните умове на човечеството, например губещи банки. Разбира се, българските банки са губещи за вложителите, банкерите отчитат печалба за миналата година от 1.26 милиарда лева. Колко още пари минават по други пера и не се отчитат като печалба, можем само да гадаем. Пълна яснота има единствено, че да влагаш парите си в българска банка е платено удоволствие, съвсем като във вица „Направихме входа платен, обаче те пак…“. Не само пак, ами и повече – спестяванията в банките се увеличат. Вярно, матраците изместиха дюшеците, под които традиционно се съхраняват пари, ама нашенци толкова ли нямат по някой и друг буркан, в който да ги надиплят, пък да го закопаят в градинката пред блока?! Безплатно е! Както и този виц: Чиновникът в банката се просълзи, като видя колко тъжна е кредитната ми история.

Дата: 26.06.2017 00:01
Източник: Сега – стр. 24
Автор: Весел Цанков

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре