Сега четете
Си Ен Ен: Путин е най-могъщият човек

Си Ен Ен: Путин е най-могъщият човек

C60RsOFW0AMXOydСи Ен Ен излъчи едночасов филм за руския президент Владимир Путин, озаглавен “Най-могъщият човек в света”. Автор е журналистът Фарид Закария, който се опитва да разбере как Путин е успял да концентрира цялата власт в ръцете си.

“Путин създаде т.нар. вертикалната власт, която се отличава от това, което сме виждали при другите големи народи. Както веднъж каза един от критиците му – големият руски шахматист Гари Каспаров – цялата структура на руската политическа власт лежи на един човек”, посочва авторът.

“Путин отново направи Русия велика страна, което много прилича на плановете на Доналд Тръмп. Той обаче е доста по-уравновесен и прилича на играч на покер. Освен това е талантлив геополитик“, отбелязва Закария.

Путин разбира Русия, но разбира и света. Той не е толкова глупав, че да нападне Америка или Европа директно. Знае как да използва властта асиметрично с помощта на киберинструменти и дезинформация, казва Закария. И допълва, че Путин знае как да използва уязвимостта на свободните общества с техните разногласия, раздори и незащитената им откритост. Той осъзнава колко крехки са ЕС и НАТО.

Вижте и

С други думи, Путин ни разбира много добре. Въпросът е в това действително ли ние разбираме Владимир Путин, заключава авторът.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре