Сега четете
Преглед на печата за 16 януари

Преглед на печата за 16 януари

egunkariakargazkia1_content

Кривата забрана за износ на ток

В. Капитал Daily

Държавата въведе ненужна забрана за износ на електроенергия, от която губят и производители, и търговци. Доказателство за това е, че на борсата има свръхпредлагане и цените се сринаха. Действието на министъра на енергетиката Теменужка Петкова дойде точно в дните, в които времето се затопли и консумацията спадна, и въпреки това забраната не бе отменена, както направи Гърция със своята. От спирането на износа се е заинтересувала и Европейската комисия, научи „Капитал“. В неделя от министерството потвърдиха, че са получили писмо от комисията, с което се искат повече детайли около забраната.

Предприятията купуват основно машини с европари
В. Сега

Около 60.14% от договорените общо 36.87% от средствата по програма „Иновации и конкурентоспособност“ са по проекти, свързани с покупката на машини. Както през миналия програмен период, така и в началото на този мярката, свързана с нова техника за фирмите, се оказва най-атрактивна. По нея към края на миналата година са били договорени 679.3 млн. лв., а разплатените средства са 189.8 млн. лв., показа справка на в. „Сега“ в информационната система за управление на средствата от ЕС.

Реформата в ТЕЛК ще се точи до 2019 г.
В. Сега

Обещаваната от второто правителство на ГЕРБ реформа в системата на ТЕЛК очевидно ще остане за следващия кабинет. Според законодателната програма на Министерския съвет текстовете с промените трябваше да са готови до края на 2016 г. Но не са, а според последния проект, по който социалното министерство си отпуска пари за тази реформа, тя ще се точи до края на 2019 г.

Референдум в ГЕРБ с кого да управляват
В. Стандарт

Вижте и

Референдум в ГЕРБ с кого да управляват след изборите правят в партията на Бойко Борисов. Това научи „Стандарт“ от свои източници. Над 22 000 членове получиха вчепа анкета, с която ще определят кои са естествените партньори на ГЕРБ. Всеки може да даде 5 отговора.

Български превозвачи затварят границата с Гърция
В. Труд

Ако гръцките фермери затворят контролно-пропусквателните пунктове на границата, българските превозвачи ще предприемат контра блокада. Това заявиха за „Труд” представители на бранша у нас. Този път няма да чакаме нито един ден и веднага ще започнем контра протести, обяви Йордан Арабаджиев, председател на Съюза на международните превозвачи. По думите му до момента българските фирми не са получили официална информация, че гръцките фермери ще затворят границата на 23 януари. Засега нашите данни са, че ще бъдат блокирани второстепенни пътища вътре в Гърция, уточни Арабаджиев.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре