Д-р Андрей Велчев е главен редактор на Luboslovle.bg, доктор по…
Мистерия обгръща самоубийството на големия готвач Беноа Виолие. Той бе обявен за най-добрия готвач в света и управляваше заедно с жена си наскоро поставения начело в авторитетната гастрономическа класация „Ла лист” ресторант в Швейцария.
Виолие се застрелял с огнестрелно оръжие, съобщи в неделя швейцарската полиция, която откри безжизненото тяло на 44-годишния мъж. Семейството помоли за уединение, за да скърби на спокойствие. Мастър-шефът, който е французин, взе швейцарско гражданство преди две години.
„В късния следобед полицията в западната част на Лозана е открила в жилището му безжизненото тяло на Беноа Виолие. Той е сложил край на живота си с помощта на огнестрелно оръжие”, посочи полицията в свое съобщение. Според медиите в Швейцария мастър-шефът е трябвало да присъства днес на церемония по обявяването на новите най-добри ресторанти и хотели от класацията на „Мишлен“ в Париж.
Виолие бе автор на цялото меню на ресторант в Крисие, близо до Лозана. Ресторантът, в който работеше, бе наричан и храм на гастрономията с изтънчените му менюта. Към класическата френска кухня се прибавяше и перфектно обслужване, а цените на менютата варираха между 160 и 350 евро.
Каква е вашата реакция?
Д-р Андрей Велчев е главен редактор на Luboslovle.bg, доктор по национална сигурност и политология, магистър по политически мениджмънт и публични политики, както и по масови комуникации от Нов български университет. Той е автор на множество публикации и интервюта в областите на комуникациите, журналистиката, маркетинга и политическите комуникации, както и по теми, свързани с националната и личната сигурност, хибридните войни и съвременните заплахи. Член е на: Съюза на българските журналисти, Асоциацията на полицейските началници, Националния съюз „Безопасност и охрана“, Националната асоциация „Сигурност“