Сега четете
Преглед на печата 04.01.2016г.

Преглед на печата 04.01.2016г.

press“Два милиона българи ще плащат по-високи осигуровки през 2016 година“, пише вестник „Сега“. Това се дължи на повишената максимална работна заплата до 420 лева. Повишението автоматично вдига процента от възнаграждението, който работодателите и работещите внасят за социално осигуряване. От 2016г. влизат още промени, пише изданието. Отпада обжалването на оценките на обявените от съдия-изпълнител вещи за продан; в здравеопазването се въвеждат два пакета за лечение, плащани от Здравната каса; живеещите в санирани с публични средства сгради ще плащат имотен данък; пенсионната реформа продължава с удължаване на възрастта и стажа за пенсия след мораториума от две години.

„24 часа“ допълва темата с водещото си заглавие: „С влизането в сила на промените в кодекса за социално осигуряване, всеки българин има право на ранно пенсиониране“. Пенсията обаче ще се намалява с 0,4 на сто за всеки недостигащ месец.

За новостите в законодателството тази година пише и „Телеграф“. „Застраховката „Гражданска отговорност“ ще може да се сключва и в интернет без електронен подпис, няма екотакса при регистрация на нови автомобили, но за старите коли екотаксата е увеличена.

„Отново хаос заради непочистени пътища“, пише „Дума“ на първа страница. Пътната агенция се оправдава за задръстванията със снега и навяванията.
„Монитор“ информира, че 300 хиляди коли са задръстили шосетата след края на почивните дни, най-интензивен бил трафикът от Гърция и Сърбия. 50 автобуса със стотици българи са стояли блокирани на пункт Калотина.

Вижте и

„Новинар“ също избира за водещо заглавие вчерашната ситуация по пътищата. „Преспи и студ сковаха страната, километрични опашки по пътищата след празниците, голямото завръщане беше в сняг и тапи“, пише изданието.

„Лекари препродават метадон на черно“, информира „Монитор“. Според проверка на вестника във Велико Търново, лекари и техни пациенти, зависими от наркотици, са в комбина и препродават на наркодилъри препарата „Метадон“. 3 500 са регистрираните в страната пациенти на метадонова терапия.
2 милиарда лева сме похарчили през отминалите празници, е водещото заглавие на „Земя“, за една пета от българите покупките са с взет кредит или на кредит. В коментар по темата вестникът пише: „Следпразничният ни дух е като махмурлука – реалността се връща, от което доста те боли глава.“

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.

Нагоре