Главен редактор на Любословие.bg. Доктор по научна специалност: 05.11.02 –…
Виното е много стара напитка с дълга и интересна история. През зимата се засилва консумацията на червената разновидност. То е вкусно, полезно и подходящо за консумация с повод и без повод. Ще ви отнеме години да се запознаете със сложността на този еликсир, но все пак foodpanda ви представя няколко забавни факта, благодарение на които ще станете още по-големи вино-ценители.
1. Пиенето на червено вино подобрява семейния и интимен живот. Хората, които пият по една чаша червено вино дневно, имат по-щастлив семеен живот.
2. Най-големите любители на червено вино са китайците. Това се дължи на факта, че те вярват в лечебните свойства на напитката.
3. Цветът на виното може да ви подскаже от кой регион е. Колкото по-тъмен е нюансът, от толкова по-топъл климат идва.
4. Най-ранните източници за винопроизводство датират от периода на Неолита 8500-4000 г. пр.н.е.. Римляните са тези, които го правят популярно.
5. Червеното вино помага за поддържане на перфектна форма. Калориите в него се метаболизират по различен начин от калориите, набавени чрез мазнини, въглехидрати и протеини.
6. Каберне Совиньон е от средно до плътно вино, което се консумира с телешко или агнешко месо.
7. Мерлото е най-предпочитаният вид червено вено за коледните празници. Консумира се с птичи меса.
8. Пино Ноар – съчетава се добре с меки сирена и леки кремообразни десерти.
9. Санджиновезе – най-доброто червено вино за паста и пица.
10. Винаги съхранявайте бутилките червено вино на тъмно и хладно място, в легнало положение, за да не изсъхне и окисли корковата тапа.
Каква е вашата реакция?
Главен редактор на Любословие.bg. Доктор по научна специалност: 05.11.02 – Политология (Публична администрация) с тема на дисертационния труд: Комуникации в процеса на политиките (Изграждане на обществена съпричастност при стратегически публично-частни партньорства). Андрей Велчев е магистър по Политически мениджмънт и публични политики и магистър по Масови комуникации в Нов български университет. Автор е на множество публикации и интервюта, посветени на проблемите на комуникациите, журналистиката, маркетинга и политическите комуникации. Член е на Българското дружество за връзки с обществеността, Съюза на българските журналисти и International Federation of Journalists (IFJ)