Сега четете
Родолюбие в глобалния свят

Родолюбие в глобалния свят

10bgMedii001E темата на юбилейната световна среща на българските медии. Традиционно форумът се организирана от Българската телеграфна агенция и Асоциацията на българските медии по света /АБМС/.

Десетата световна среща на българските медии ще бъде официално открита от президента Росен Плевнелиев в София на 20 октомври, а работната програма ще продължи в столицата и в Западните покрайнини до 22 октомври. Десетото издание на традиционния форум, събиращ журналисти от България и от чужбина, ще се състои от 19 до 23 октомври в София, Босилеград и Цариброд, съобщи на пресконференция генералният директор на БТА Максим Минчев.

На срещата ще участват над 40 представители на български вестници, списания, новинарски и информационни сайтове, радиа и телевизии от 20 държави, както и колеги от най-влиятелните национални медии.

„Българската журналистика зад граница продължава да живее, можем да я намерим дори в страни като Бразилия, Катар, Южна Африка“, коментира генералният директор на БТА. 

Дискусиите ще са за проблемите на общностите ни зад граница и за предизвикателствата пред техните медии. Журналистите ще направят анализ и на начина, по който българите в чужбина гласуваха за депутати. Форумът тази година ще бъде съпътстван и от културни събития в трите града домакини. София ще приеме изложба за историята на Босилеград, а двата града от Западните покрайнини ще посрещнат гостите си с театър и музика.

Състоялите се от 2005 г. до днес девет срещи /в София, Чикаго, Рим, Мадрид, Варна и Бургас, Виена, Амстердам, Букурещ, Пловдив и Велико Търново/ се превърнаха в национални събития със значим обществен ефект и публичност в България и извън нея. Инициатори и организатори на всички Световни срещи на българските медии са БТА и АБМС с подкрепата на българското предприемачество.

Вижте и

Интервю с г-н Минчев, разкриващ подробности за събитието: https://luboslovie.bg/?p=12566

Любословие по: www.events.bg; снимка Интернет

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.

Нагоре