Сега четете
„Добро утро, България!" с Витомир Саръиванов

„Добро утро, България!" с Витомир Саръиванов

745396_660_450Водещият на сутрешния блок на TV7 е добре познат на телевизионния зрител от сутрешните новини, от предаванията „Цената на истината“, „Островът на изкушението“, „Сблъсък“, „Здравей, България“, „Рулетка“ и други.
Великолепен водещ, спортен журналист и актьор, Витомир Саръиванов, е син на популярния театрален режисьор Йордан Саръиванов Съра.

Завършва специалност „Дефектология“, което сякаш разпалва страстта му да търси правотата и желанието му да опитва да коригира кривините в политическия, социалния и икономическия живот. Дебютира през 1976 г. в детския сериал „Мери Попинз“, играе ролята на малкия Константин в продукцията „Константин Философ“, а звездата му в телевизията изгрява като водещ и спортен коментатор в БНТ. Бил е изпълнителен продуцент на предаванията „Сделка или не’ и „Стани богат“, на риалити форматите „Къртицата“ и ‘Мис България“.

Днес Витомир Саръиванов всяка сутрин казва „Добро утро, България!“ заедно с Диана Радева от ефира на TV7.
– Какво не знаят за тебе хората?

– Изключително отворен човек съм. Любознателен в добрия смисъл на думата, така че безкрайно много неща ме примамват. Изненадва ме, че след интервю, фотосесия или като свършим някоя работа, ми казват: „А бе, с теб много лесно се работи!“ Питам ги какво са си представяли, а те отвръщат: От екрана ни се струваше, че си много надут.“ Това ме учудва, защото никак не ми е присъщо да се големея. Не съм човек, който се променя от известността. Имам си старите приятели и същия начин на живот.

– А каква е цената на славата?

– Който каже, че негативите са повече, е неискрен. Има моменти, когато е неприятно всеки да те спира и да си длъжен да го изслушваш, но приятните неща са повече. Прав е Уди Алън, който пише: „Известността води до това, че винаги ще ти намерят маса в ресторанта, който е пълен до краен предел, че няма да ти напишат фиш полицаите и ще се отнесат добре“, докато негативите ги оставяш някъде настрани, защото са твърде малко.

– Кое те изкушава?

– Изкушенията са страшно много в този живот и това е хубаво. Ако човек живее живота си без тях, значи съществуванието му е доста сиво и скучно. Може да ме изкуши един добре сготвен телешки стек, високите скорости или една красива жена. А защо не и хубавата книга?

– Ако не беше актьорството и телевизията, кое друго професионално поприще те е привличало?

– Навремето играех хокей, и то доста добре – бях голмайстор на отбора. Може би, ако бяхме в друга страна с доста по-развит спорт и с други възможности, щях да се насоча към спорта. Не съм се замислял. От хората съм, които рядко съжаляват за нещата, които са направили. В общи линии каквото съм решил да направя и се е случило, е станало по възможно най-добрия начин.

– Кое е най-важното за теб в живота?

Вижте и

– Децата. Няма по-хубаво нещо от тях. Виждаш себе си и изживяваш живота си още веднъж чрез тях. Невероятно е как дребните ходят по твоите стъпки и си спомняш какво е било с теб на техните години. Всяка следваща крачка за тях е ново откритие, а ти предварително знаеш какво ще стане и чакаш момента да се реализира. Много е приятно. Вероятно това е магията на живота.

– На какво се стремиш да ги научиш?

– В общи линии на това, на което мен са ме учили: да бъдат честни, да са откровени с хората, да са възпитани, да правят разлика между добро и зло. Оттам нататък ще му бъде лесно.

– А как уплътняваш свободното си време?

– Навсякъде и при всяка възможност. Много малко ми е свободното време и затова гледам да се наслаждавам на всяка свободна секунда, в която мога да съм с тях. Обичам да ходим на киното, на ски или на море. Никога не съм си мислил, че трябва да водя децата си на някакви изолирани места, където да се събирам с мои колеги и познати.

[spider_facebook id=“1″]
Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.

Нагоре