Сега четете
Сбогуване с НСИ!

Сбогуване с НСИ!

 reneta_indjova_bul„Освобождаване или освобождение?” – с този въпрос започна интервюто с Ренета Инджова водещата.

„Освобождение нека да го наречем, поради това, че години работех денем нещо, което вечер рушаха. Исках една модерна статистика, която да скъса със синдрома на досегашната машина, която произвежда числа, унищожава хора, краде от ресурса. Тези две години показаха, че може би отлепихме от тази стара машина, но тя едва ли някога ще стане модерна”, коментира Ренета Инджова в предаването „На светло с Люба Кулезич” по Нова телевизия.

„Обществените настроения спрямо статистиката не били добри. Министерският съвет явно изразява обществените настроения. Не може в условия на провокации и саботаж да се работи. Аз открих, че няма задкулисие. Има пердъсъзлък. Това са хора без перде. От страна на тези, които наблюдават хора пердъсъз, то това е липса на любопитство.

Онова, което се показва днес от страна на политическата класа и от страна на нейните жертви е най-безцеремонното отношение, което някой може да си представи между човеци. Моят авторитарен стил в момента е събрал на едно място най-добрия капацитет и потенциал в статистиката. Така че апелирам да не закачат директорите в тази област, защото иначе ще започне пак да се прави некачествена статистика. Ние тук си играем на статистика, на политика, а в света числата, които произвеждаме, оказват влияние върху бъдещето ни. Орешарски каза че няма мнение и на въпроса кой държи на моето изритване не може да ми отговори. Моята самокритика е, че не биваше да се захващам. Ще подчиня всичките си способности за наблюдение, анализ и въпроси, най-вече към себе си, и тогава ще съм готова да отида при най-близките си хора, които вече съм загубила. Не ме е страх”, заяви Ренета Инджова в ефира на Нова телевизия.

bobevaДаниела Бобева – вицепремиер 

„Бих искала да поясня, че г-жа Инджова не е уволнена, на нея й изтече мандата и е навършила пенсионна възраст. Мандатите са въведени и това е нормална демократична практика. Ние уважаваме мандатността. Трябва да се прави разлика между мандат и уволнение. Аз лично съм подкрепяла г-жа Инджова.

Вижте и

Мандата на г-жа Инджова изтече, не мога да разбера защо трябва след като ти е изтекъл мандата да искаш да оставаш повече. Аз уважавам г-жа Инджова, затова не бих искала да коментирам професионалните й качества и какво точно е направила тя. На нея й се събраха доста неприятни неща, затова не бих искала да коментирам”, заяви вицепремиерът Даниела Бобева в предаването „На светло с Люба Кулезич” по Нова телевизия.

Даниела Бобева прие поканата на водещата Люба Кулезич да гостува в предаването, но поиска да се зададе конкретна тема.

[spider_facebook id=“1″]
Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.

Нагоре