Сега четете
БНТ1, „Денят започва с култура” резюме

БНТ1, „Денят започва с култура” резюме

bntСлед първата телевизионна галерия, Българската национална телевизия открива и библиотека

В това издание на “Денят започва с култура” ви направихме свидетели на старта на новата инициатива на екипа на предаването – “Библиотека БНТ”. Във фоайето на Националната телевизия на “Сан Стефано” 29 всички, които потърсят любима книга или искат да споделят и оставят такава, са добре дошли. Литературните произведения свободно могат да се взимат от телевизионната библиотека и след прочитането им отново да бъдат върнати.

Всяка седмица екипът на “Денят започва с култура” ще следи обмена и ще се среща с читатели, за да събере техните мнения и препоръки. След края на проекта събраните книги ще бъдат дарени безвъзмездно на читалища и библиотеки в страната.
Тази сутрин в ефира на предаването популярни лица от екрана на БНТ оставиха любими, ценни за тях книги в “Библиотека БНТ”.

Тема: Любовта на артистите – историите на най-популярните личности в изкуството
Гост: Венелин Митев, Искра Ангелова, Димитър Стоянович
– Искра Ангелова, актриса и журналист, Димитър Стоянович, отговорен редактор на списание L`Europeo, Венелин Митев, автор на книгата “Големите любови на български артисти, музиканти и художници” бяха гости в студиото на “Денят започва с култура”. С тях разговаряхме за любовта на хората на изкуството.
Според Венелин Митев, когато надникнем отвъд официалните биографии, когато се запознаем със съдбовните влюбвания, флиртове, изневери и раздели на тези личности, виждаме, че тези чувства непременно дават отражение върху тяхното творчество.
По думите на Искра Ангелова не самите факти имат такова значение. Любовните истории на Яворов или Багряна, например, са интересни с това, че тези страдания или вълнения са довели до създаването на едни от най-хубавите произведения в българската поезия.
Димитър Стоянович каза, че киното осмисля онзи живот, който ни се иска. Не че това е възможно, разбира се, но му дава шанс, че има нещо толкова хубаво. Новият брой на L`EUROPEO разказва за големите любовни истории в киното – на екрана и зад кулисите
Тема: „Гама Рей” отново пред българската публика.
На 27 март “Гама Рей” отново ще застанат пред българските фенове, съобщи в “Денят започва с култура” репортерът Мартин Николов.
Само ден по-късно светът ще се изправи пред поредния крайъгълен камък на пауър метъла – “Empire of the Undead” – албум, който със сигурност ще предложи поредните класики в жанра.
Заедно с тях за втори път пред почитателите им ще се представят и италианската симфо метъл група Рапсъди ъф Файър.
Репортаж: Национална художествена галерия
-В Националната художествена галерия могат да бъдат видени изображения, с които са израснали поколения българи. Навярно във всеки дом има поне едно издание, илюстрирано от Борис Ангелушев. Вижте репортажа на Надежда Московска
Тема: Рубриката за правопис
Гост: проф. Владко Мурдаров.
– В този брой на “Език мой” – петъчната рубрика за правопис и правоговор на “Денят започва с култура“, проф. Владко Мурдаров коментира темата за небрежния изказ.
Тема: Нов проект на Мартина Вачкова
Гост: Мартина Вачкова
– На 1 март стартира новото предаване на БНТ1 – “Шоуто на Марта”. Всяка съботна вечер от 19:00 часа Марта Вачкова ще ни среща с родни знаменитости и ще ги провокира да правят неща, които самите те не подозират, че могат.
В днешното издание на “Денят започва с култура” Марта с готовност сподели още подробности за новия й проект. “Искаме да има едно забавно място, територия тук – в БНТ, където да се говори с чувство за хумор, да се говори артистично за творчеството – не като културолози, а като артисти”, каза “Мис тв чар” и добави, че в новото й шоу гости ще бъдат хората, които тя познава, които нарича свои приятели.

Вижте и

БНТ1, „Денят започва с култура” /теми и гости/ | | 28.02.2014 11:45 | БНТ | ч. 09:20 |

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.

Нагоре