Сега четете
Номинираха за наградата "Райко Алексиев"

Номинираха за наградата "Райко Алексиев"

raikoaleksievНовият носител на националната литературна награда за хумор и сатира „Райко Алексиев“ ще стане известен на 7 март. Засега са известни само номинираните от институции, клубове и творчески съюзи.

Съюзът на българските писатели е предложил за носител на наградата Атанас Звездинов, вестник „Стършел“ – Румен Белчев, Съюзът на независимите български писатели и издателство „Литературен форум“ – Георги Мишев, Съюзът на свободните писатели -Донка Раинова, Клубът на хумористите в Пазарджик – Денчо Владимиров, Домът на хумора и сатирата в Габрово – Калин Илиев, Академията за европейска култура -Георги К.Спасов, Сдружението на писателите в Пазарджик – Никола Радев, регионалната библиотека „Никола Фурнаджиев“ – Панчо Панчев, Хари Харалампиев -Ивайла Александрова.

Срокът за приемане на материали за съпътстващия конкурс изтече във вторник, съобщават медиите в гр. Пазарджик.

[spider_facebook id=“1″]
Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (3)
  • Публикуваната тук информация е непълна. Както вече знам, за своя богат и уникален творчески принос в българския хумор и сатира ,а в международен мащаб, творческият колектив на Клуба на хумористите в Пазарджик ,който навърши преди броени седмици 40-години ,е номиниран за наградата на името на твореца-сатирик и журналист от Пазарджик Райко Алексиев и от местното авторитетно Дружесто на писателите в Пазарджик,което обединява творци от цялата Пазарджишка област.
    За мен е непонятен и некоректен този пропуск в информацията .

  • Уважаеми колеги от „Любословие“ ,налага се пак да се включа с коментар към горната ваша информация ,не знам кой е първоизточникът ви ,но в случая има голямо и съществено объркване на нещата.
    Не Клубът на хумористите е номинирал моя милост за наградата „Райко Алексиев“ ,а обратното -аз съм номинирал за нея творческия колектив от талантливи сатирици на това първо творческо сдружение на хумористи и сатирици в България !За наградата „Райко Алексиев“ творческият колектив на Клуба на хумористите е номиниран и от Дружеството на писателите в Пазарджик , което се състои от авторитетни талантливи писатели и поети ,критици,литературни изследователи.
    За съжаление ,Вашата информация е включена в този й вид и в справките на световната търсачка „Гугъл“ ,така че напълно е вероятно там като „номиниран “ да ме забележат от Нобеловия комитет и да ми връчат Нобеловата награда за литература ,като незабелязан досега световен автор. И нищо чудно това да стане -там за разлика от дивата българска традиция в литературните конкурси не се интересуват дали един автор е от провинцията или е адресно регистриран в столицата, та да получава почти като в абонамент големите награди ,все така недостъпни за провинциалните труженици на словото.
    Впрочем Честит 1 април , Денят на шегата и лъжата!

  • Здравейте, моля свържете се с нас на редакционната поща и ни пратете текста на новината както трябва да изглежда, защото и ние вече се объркахме!
    Благодарим за сигнала!

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.

Нагоре