Сега четете
Започва ли трета световна война?

Започва ли трета световна война?

a0a496c59a5dЗапочва ли трета световна война? България е само на 500 километра от горещата зона в Украйна. Гости:, Валери Тодоров, журналист

От гледна точка на международното право случващото се в Крим е „казус бели”. Проблемът е в конфронтационния потенциал, защото самото присъствие на въоръжени сили създава напрежение и възможност за сблъсъци. Това каза в сутрешния блок на Нова телевизия „Здравей, България”. Въоръжените сили са само върха на айсберга. Военната руска база в Крим не е проблемът там, проблемът е, че има присъствие на руски военни извън състава в базата. След идването на Владимир Путин на власт той направи така, че професионалните военни бяха предопчинени на хората около Путин от ФСБ и не може да се говори, че нещо там се решава без санкцията на руския президент.

В случая основния проблем е, че Русия реши да интерпретира действията на Запада в Украйна като действия срещу нея и нейните интереси там, независимо дали това наистина е така, отбеляза Илиян Василев. Пропуските в началото на протестите от страна и на опозицията, и на Европейския съюз и подценяването на обстановката в Украйна доведоха до протестите и сблъсъците в страната, както и до това дадени области в държавата като Крим да искат да се отделят в някаква степен или изцяло.

Това каза от своя страна журналистът Валери Тодоров. Закъснението във времето доведе до това проблемите в страната да се натрупат и сегашната, а и предишната власт да имат проблем с решаването им, добави той. В Крим от край време има руска военна база, която е изключително важна стратегически по принцип за военната политика и доктрина на Русия и в момента може да бъде използвана в един момент.

Вижте и

В момента се нагнетява много национализъм в Украйна по границата с Русия, което е много опасно. Според Валери Тодоров също така би било и грешка Русия с нейните интереси в Украйна да бъде поставена до стената от страна на Европа и другите световни сили и да бъде принудена да реагира с остри и крайни действия.
Нова телевизия „Здравей, България”

[spider_facebook id=“1″]
Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре