Сега четете
На живо от парламента – Бойко Борисов за политическата криза

На живо от парламента – Бойко Борисов за политическата криза

boyko borrisovГЕРБ ще влезе в парламента само за оставката на кабинета. Ако тройната коалиция – БСП, ДПС и „Атака” – си осигури кворума, с който си управляваха една година, ще влезем в парламента за точка „Оставка на кабинетът „Орешщарски”. В противен случай – не. Това заяви пред Нова телевизия лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Той разкритикува работата на правителството през годината му управление и обвини БСП, че през цялото време БСП е работило за съсипването на ГЕРБ. Това, което сега става в КТБ, трябваше да стане с ГЕРБ, каза Борисов.

Надявам се г-н Василев да си дойде в България и да даде една пространна пресконференция, каза още Борисов. Най-важното е управителят и подуправителят на БНБ да бъдат отстранени. Прокуратура, НАП, БНБ и всички институции с цялата си мощност, след като влязоха, трябва да се произнесат. Едва сега БНБ започна да прави това, което трябваше да направи преди месец. И да не лъжат обществото. За да няма спекулации, ние бяхме на консултации, посочи лидерът на ГЕРБ по отношение на казуса с КТБ и БНБ.

Не сменихме Искров, за да демонстрираме, че има спокойствие в системата. Дори и когато имаше проблеми, хората не са разбирали за тях, заради тишината в системата, която е необходима, разкри Борисов. Ние не сме част от този процес, категоричен бе той. Според Борисов, безспорно е, че войната между Делян Пеевски и Цветан Василев „нажежи обстановката”.

Борисов отрече да е запознат с политическите амбиции на Пеевски и Василев. Не съм разговарял с тези хора, каза той. Не си говоря с никого, нямам договорки с никого, ГЕРБ винаги се е явявал на избори самостоятелно и е управлявал самостоятелно.

Вижте и

Нова телевизия „Здравей, България”

[spider_facebook id=“1″]

 

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.

Нагоре