Сега четете
Изборите за Европейски парламент в 900 минути по БНТ

Изборите за Европейски парламент в 900 минути по БНТ

bntС повече от 15 часа програма Българската национална телевизия ще проследи най-голямото събитие за Обединена Европа през 2014 година – изборите за Европейски парламент на 25-ти май.

В неделния ден, когато и България гласува за своите представители в Парламента на Европа, националната телевизия ще предостави на зрителите си възможно най-пълна и подробна информация за хода на вота. В програмата са предвидени няколко предавания с коментари и анализи, преки включвания от страната и Брюксел, и общо девет новинарски емисии.

Програмата на БНТ1 ще започне в 7:00 часа със сутрешен блок с водещи Ася Методиева и Георги Любенов. Предаването ще продължи до 11:00 часа, като в него ще има новинарски емисии на всеки кръгъл час.

Още пет издания на „По света и у нас” ще покажат най-актуалната информация около битката на кандидатите за евродепутати, като зрителите могат да ги проследят в 12:00, 14:00, 16:00, 18:00 и 20:00 часа. Репортерите ще отразяват обстановката в цялата страна, а Вера Александрова и Марина Матева ще предават последните новини от Централната избирателна комисия.

В 16:30 часа по БНТ1 започва извънредното издание на „Още от деня” с Димитър Цонев. В предаването водещият и гостите в студиото ще коментират и анализират теми, свързани с горещите теми от деня.

Веднага след това – в 18:45 часа, започва директното студио на БНТ от НДК с Добрина Чешмеджиева.

Вижте и

Единствено националната телевизия ще даде възможност на зрителите да се информират от две социологически агенции – „Алфа Рисърч” и „ББСС Галъп Интернешънъл”. Данните ще бъдат коментирани от социолозите Боряна Димитрова /управляващ партньор в „Алфа Рисърч” / и Първан Симеонов /директор в „ББСС Галъп Интернешънъл”/. Първите изборни резултати ще бъдат представени във  виртуалното студио на БНТ1 от Аделина Радева.

От студиото на националната телевизия в Брюксел журналистите Йоана Левиева-Сойър и Владислав Велев ще следят вота в целия Европейски съюз, както и пресконференциите на европейските лидери.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.

Нагоре