Сега четете
Летният туристически сезон започна добре

Летният туристически сезон започна добре

Летният туристически сезон започна добре, по предварителни данни за юни имаме почти един милион туристически регистрации. Това каза служебният министър на туризма Евтим Милошев в предаването „Денят започва с Георги Любенов“ по БНТ.

В туризма пилците ще ги броим наесен, очакваме поне 10% ръст, но да не бързаме да говорим, каза Милошев.

Водата по българското Черноморие е с отлично качество, това може да се види на сайта на Европейската комисия, която два пъти в месеца прави мониторинг на чистотата на Черно море, подчерта министърът.

Усилията са в посока на създаване на кадри в туризма, каза министърът. Трябва да се издигне престижът на професиите, заети в туризма, трябва да се подготвят кадрите още в средното образование, смята той. По думите му дуалната система на образование дава големи възможности.

Проблемът с работната ръка, особено с граждани от трети страни, не зависи само от консулските служби, а и от други институции, смята министърът. След летния туристически сезон ще инициирам междуведомствен диалог по темата с работната ръка, посочи Милошев.

Вижте и

В туризма бизнесът иска регулация, иска правила, за да може да развива туристическия продукт, каза министърът. По думите му всеки в туризма – от хигиениста до собственика на хотела, трябва да има усмивка. Светът вижда нашата страна през туризма, ако ние не ги посрещаме добре, когато туристическият продукт не ни е добре, това става лице на цялата ни държава, каза още Милошев.

„Всичко, което е добро за страната, е добре за туризма. Всичко, което тежи политически на страната, като инфлация, геополитика, цени, влияе пряко на туризма, а туризмът е лицето на нашата страната“, каза Милошев.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре