Сега четете
Джейхан Ибрямов пред БНТ: Има напрежение между Доган и Пеевски, разрив и разделение в ДПС няма

Джейхан Ибрямов пред БНТ: Има напрежение между Доган и Пеевски, разрив и разделение в ДПС няма

Има напрежение между Доган и Пеевски. Разрив и разделение в ДПС няма, партията функционира добре, структурите са в добра кондиция. Оставката на Пеевски не се е коментирала на срещата в Росенец, заяви пред Аделина Радева в „Денят започва“ Джейхан Ибрямов, заместник-председател на ДПС. Отбеляза, че изявлението на Доган ще бъде в близките дни.

Срещата в Росенец

По думите му нищо необичайно не се е случило на срещата при Ахмед Доган в Росенец.

„Проведохме сериозен разговор, дебат, за моделите на управление, които в момента функционират в партията. Всичко, което се е натрупало през последната година – година и половина, беше изложено пред почетния ни председател“, допълни Ибрямов.

Поясни, че дали председател може да бъде санкциониран, ако не спазва устава на партията, ще бъде изяснено в най-скоро време.

„Проблемът датира от една година – като цяло функционирането на парламентарната група“, коментира Джейхан Ибрямов.

Гласуването за кабинета „Желязков“

Според него всяка реакция си има връхна точка, която в случая е ескалирала в отказа за подкрепа към проектокабинета „Желязков“ и затова се е стигнало до този етап.

„Нямаше обсъждане защо да бъде подкрепен кабинетът „Желязков“. Голяма част от тези 30, които го подкрепиха, имаха желание да гласуват против, но не знам защо не го направиха“, коментира Джейхан Ибрямов.

Подчерта, че всички структури са в подкрепа на Доган.

„Той е единственият наш лидер, всичко останало е манипулация. С избора на двама председатели на партията се търсеше баланс на политиките“, каза още Джейхан Ибрямов.

Вторият мандат

Беше лаконичен дали е възможен сценарий Джевдет Чакъров да вземе мандата, да не го върне и да представи проект на правителство на Росен Желязков.

Проблемът е дали вторият мандат да бъде върнат веднага или да се вземе и да се разговаря с политическите партии – да се види какви са стъпките за излизане от кризата. Кой ще вземе мандата зависи от колективния орган на партията – ще заседава и ще вземе решение. Не става дума за единия или другия председател, няма никакво значение“, заяви Джейхан Ибрямов и изрази убеденост, че може да има правителство с втория мандат.

Вижте и

Напрежението в ДПС по оста Доган – Пеевски

„Нямам информация дали Пеевски ще ходи при Доган, по устав Доган има последната дума“, коментира Джейхан Ибрямов.

Не отрече, че фактът, че останалите, които гласуваха против и не са изключени, може да е свързано с мястото на парламентарната група.

Относно отстраняването на дългогодишната лична секретарка на Доган Биршен Ибрямова заместник-председателят на ДПС коментира, че тя е била попитана от Пеевски: „Ти с г-н Доган ли си, с мен ли си“.

„В най-скоро време напрежението ще бъде потушено и ще изчезне, това е изцяло в ръцете на Доган, той получава информация от всички структури, за да вземе крайното послание и решение, с което ще излезе“, подчерта Ибрямов.

Окачестви твърденията за охраната на Доган като жълтени и спекулации.

„Не съм останал с впечатление, че има натиск върху настоящия премиер Димитър Главчев относно смяната на областни управители“, каза още Джейхан Ибрямов.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре