Сега четете
Отцепниците от „Величие“ напуснали заради едноличие на Марков

Отцепниците от „Величие“ напуснали заради едноличие на Марков

Отцепниците от „Величие“ напуснали заради загубено доверие, тъй като липсвало съгласуване на позициите, изказвани от Николай Марков в публичното пространство, с депутатите. Това заяви Красимира Катинчарова от името на шестимата отцепници от парламентарната група на „Величие“ на брифинг в парламента след разпада на групата, предаде репортер на „Фокус“.

Решението да напуснем парламентарната група на „Величие“ е заради загубеното доверие от наша страна в лицето на ръководството.

По думите ѝ проблемите са били породени от закъснението на Николай Марков за първото заседание, което не било обосновано от него пред тях. Тя каза, че твърденията, че са подлучвани „празни чекове“ не са верни.

„Последвалото гласуване на Временната комисия за правилника, което се случи по указания на ръководството, допълнително нагнети напрежението сред членовете на парламентарната група“, заяви тя.

„Последва многократно разминаване между думи и дела – между обсъжданите в групата позиции и действията на председателя. Например изненадващото искане на извинение от господин Ивелин Михайлов, след като сме обсъдили, че ще излезем и ще говорим, че групата е единна и цяла“, каза още народният представител.

Катинчарова добави, че изразената позиция от Марков за съставянето на програмно правителство при получаването на третия мандат не била предварително съгласувана.

„Липсата на позиция от страна на ръководството по ключови точки, които са част от основните ни ангажименти и акценти от програмата, с която сме дошли тук. Липсата на действия да изразим присъствие по основни проблеми на ръководството“, обясни още Катинчарова.

Вижте и

По думите ѝ позициите били изразявани от „ефрейторите, а не от генералите“. Тя добави, че при изслушването на Главчев за позицията на България на Срещата на върха на НАТО, което бе инициирано от ПГ на „Величие“ Николай Марков не присъствал в залата.

„Казаха ни, че трябвало да бъде flexible. Тази дума отсъстваше в предизборната кампания“, каза Катинчарова.

Тя обвини Николай Марков за позициите, изразявани от него в социалните мрежи, както и за част от медийните му изяви.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре