Сега четете
Очакваме да получим подкрепа за политиките, които сме заявили

Очакваме да получим подкрепа за политиките, които сме заявили

Очакваме да получим подкрепа за политиките, които сме заявили, защото, например, политиките по Плана за възстановяване и устойчивост, поне на думи, не са само политики на ГЕРБ. Политиките, свързани с еврозоната, с Шенген, поне на думи, поне така казват останалите партии, са и техни политики. Това каза в предаването „Денят започва“ по БНТ кандидатът за министър на труда и социалната политика в предложения от ГЕРБ-СДС кабинет с премиер Росен Желязков. По думите й, по врече на разговорите на ГЕРБ-СДС в парламента не е ставало дума за конкретни личности, а за политиките на евентуално правителство с първия мандат.

„Нека да видим дали тези хора, които непрекъснато казват, че това са важни политики за България, дали действително могат да защитят интереса на България, а не тяснопартийни интереси“, каза още Сачева.

„Очакваме „Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ) да имат своя политически знак, а не целокупна подкрепа от цялата парламентарна група, но ако те действително вярват, че не трябва България да се отклонява от своя път към Европа, към еврозоната, към Шенген, ако вярват, че трябва да положим усилия Планът за възстановяване и устойчивост да бъде реализиран, могат да дадат знакова подкрепа“, коментира Деница Сачева.

Знакова подкрепа означава брой гласове, които да бъдат в подкрепа на това правителство с ясни условия, че ще бъдат гласувани в Народното събрание само тези политики, допълни тя.

Хората имат огромно значение, но още по-голямо значение имат конкретните политики, които ще се подкрепят, каза още Сачева за проектокабинета на ГЕРБ-СДС. Различните парламентарни групи се явиха с много разнопосочни послания и няма как да има коалиции от типа „орел, рак и щука“ защото видяхме докъде води това, коментира още Сачева. Промени винаги са възможни, но могат да бъдат дискутирани, когато политическа партия заяви конкретна политическа подкрепа, заяви тя. Според нея такива промени могат да се случат, формално погледнато, дори в пленарна зала.

Деница Сачева отново повтори, че нови избори не са решение.

Вижте и

Даниел Митов, който е кандидатът за министър на външните работи в проектокабинета на ГЕРБ-СДС, каза в ефира на Нова телевизия, че не знае откъде ще дойде подкрепа за предложеното правителство. Знам, че може да се обърнем към „Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ) да подкрепят кабинета, както ние подкрепихме техния, а после да останат в опозиция“, добави той.

„Предложихме разговори, протегнахме ръка към всички партии да им предложим разговори по приоритети. ПП-ДБ отказаха да дойдат на разговори. Не може след изборите да се държиш като наблюдател и политически анализатор. За съжаление, ПП-ДБ се държат като анализатори, подсмихват се, че може би няма да има правителство“, каза още Митов.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре