Сега четете
Водили сме разговори със знакови лица от „ПП-ДБ“ за подкрепа на анти ГЕРБ-ДПС коалиция

Водили сме разговори със знакови лица от „ПП-ДБ“ за подкрепа на анти ГЕРБ-ДПС коалиция

Водили сме разговори със знакови лица от „Продължаваме промяната-Демократична България“(ПП-ДБ) , решението дали ще подкрепят анти ГЕРБ-ДПС коалиция е тяхно, каза пред журналисти лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов след разговорите при президента за съставяне на правителство. Според него премиерът, излъчен от такава такава евентуална коалиция, трябва да бъде консенсусна фигура. Нашата ръка е протегната, увери той.

 

По думите му в този формат, който се задава, Борисов ще е младшият партньор на Пеевски.

 

Разговорът на представителите на „Възраждане“ в президентската институция продължи над час.

 

В момента ситуацията е следната – или ще се създаде правителство, което ще изключи ГЕРБ и ДПС, ще нормализира поне отчасти българската политическа система, или ГЕРБ и ДПС ще създадат правителство, което „ще изключи тока“ на българската политическа система, заяви Костадинов след консултациите в президентството.

 

Още в самото начало, когато започнахме да говорим за това, че искаме третия мандат, заявихме формулата за успеха. Когато две политически партии спорят, арбитърът е българският народ. Българските граждани са тези, когато има разминавания между вижданията, дават превес на едната или на другата гледна точка. В този случай това се решава между избори, в референдуми. За това най-добре функциониращите политически системи са тези, в които има редовно свикващи се референдуми, обиращи луфтовете и намаляващи противопоставянето, посочи Костадин Костадинов.

 

Ние казваме ГЕРБ и ДПС, но не е правилно. Трябва да казваме правителство на ДПС и ГЕРБ. В този вид и формат, който ни очаква, Борисов ще е младшият партньор на Пеевски. ДПС на практика сепарира нашите региони, създава отделни анклави, в които и полицията, и прокуратурата, и съдът, и общинската власт – всичко е в техни ръце. Ако това нещо се мултиплицира на национално ниво, Бог да прости българската република, коментира още лидерът на „Възраждане“.

 

Вижте и

Или ПП-ДБ приемат варианта да разсъждават за съставянето на общ кабинет с консенсусни фигури, срещи ГЕРБ и ДПС, за България, или подаряват властта на ГЕРБ и ДПС, смята той.

 

Костадинов посочи също, че от формацията са готови на разговори с всички партии, които по време на кампанията заяви, че няма да правят правителство с ГЕРБ и ДПС. Ако няма ГЕРБ и ДПС вътре в уравнението, сядаме да говорим, посочи той.

 

Костадин Костадинов отново постави въпроса за свикване на Консултативен съвет за национална сигурност във връзка с предстоящия избор на патриарх, което, според него, е необходимо.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре