Сега четете
Рая Назарян беше избрана за председател на 50-ото Народно събрание

Рая Назарян беше избрана за председател на 50-ото Народно събрание

Рая Назарян от ГЕРБ-СДС беше избрана за председател на 50-ото Народно събрание.

 

Тя събра 131 гласа „за“, 66 – „против“ и 39 се въздържаха.

 

С днешното гласуване се дава възможност за нормално развитие на политическите процеси и ефективното функциониране на държавната власт, заяви председателят на 50-ото Народно събрание Рая Назарян след избора ѝ на поста.

 

Тя отбеляза, че Народното събрание, независимо от степента на обществено доверие, е единствената платформа за легитимиране на изпълнителната и законодателната власт. Затова и нашата обща отговорност, на всеки един народен представител, е да дадем възможност за нормализиране на политическите процеси и да отговорим на очакванията на обществото за стабилност, сигурност и справедливост, заяви Назарян.

 

Вижте и

Тя посочи, че депутатите могат да разчитат от нейна страна на диалогичност, на справедливост, на равнопоставеност и на безусловно спазване на Конституцията, законите и на правилника на Народното събрание.

 

Най-възрастният народен представител Силви Кирилов, който предаде на Рая Назарян ръководството на заседанието, ѝ пожела успешен мандат и ползотворна дейност и да е доволна от резултатите.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре