Сега четете
4000 цигли дари Съюзът на ловците и риболовците в България за село Малки чифлик

4000 цигли дари Съюзът на ловците и риболовците в България за село Малки чифлик

Даниел Панов съдейства за даренията за пострадалите от градушката населени места в община Велико Търново

4000 нови цигли дари Съюзът на ловците и риболовците в България за с. Малки чифлик – едно от най-пострадалите от градушката, ударила Велико Търново и няколко населени места. Те ще бъдат раздадени на хората с най-засегнати къщи, а организацията на разпределянето е възложена на кмета на селото.

„Благодаря на председателя на Съюза на ловците и риболовците Васил Василев и на всички с принос за благородния жест“, коментира кметът на Община Велико Търново Даниел Панов. Той съдейства за осигуряване на дарението както за с. Малки чифлик, така и за циглите и керемидите от дарители, които предстои да пристигнат за Шереметя, Къпиново и останалите населени места, където къщите на хората са с щети от бурята.

И днес комисиите, които от служители на Община Велико Търново, заедно с кметовете са на терен в населените и посещават всяка къща за оглед на покриви, мазилки, прозорци. Съставът е разширен и със служители от общинската дирекция „Социални дейности и здравеопазване“, както и експерти от държавната Дирекция „Социално подпомагане“. Съставя се цялата необходима документация, която да послужи за отпускане на еднократна държавна помощ на засегнатите домакинства – до три пъти 1520 лева (три пъти линията на бедност).

Вижте и

Автор: Мирослав Дечев

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре