Сега четете
Няма да подкрепим Рая Назарян за председател на парламента

Няма да подкрепим Рая Назарян за председател на парламента

Имаме решение на групата, че няма да подкрепим Рая Назарян за председател на Народното събрание, каза избраният за депутат от „Продължаваме промяната-Демократична България“ (ПП-ДБ) Николай Денков на влизане в парламента.

Предишното правителство падна, защото ГЕРБ и ДПС искаха да спечелят политическата власт, спечелиха я, нека сега да управляват, каза той.

„След като два пъти успяваме да направим редовно правителство – единият път като първа политическа сила с подобен брой народни представители, колкото в момента има ГЕРБ, вторият път като втора политическа сила. Явно може да се направи правителство, ако има политическо желание“, обясни Денков.

Христо Иванов заяви, че очевидно трябва да се намери начин да се развие коалицията и да се надгради. „Без сериозна промяна, според мен, избирателите показаха, че не може да се продължи по същия начин“, обясни той. Относно неподкрепата за правителство, Иванов каза, че не може да говори от името на коалицията.

Вижте и

Според него ПП-ДБ няма никакви условия да подкрепи правителство на Бойко Борисов. Всички допирни точки, свързани с реформи, бяха изгорени от ГЕРБ.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви вчера, че ще предложи Рая Назарян за председател на Народното събрание на първото заседание на 50-ия парламент днес.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре