Сега четете
Кръгла маса за развитието на българската енергийна мрежа ще се проведе днес в София

Кръгла маса за развитието на българската енергийна мрежа ще се проведе днес в София

Кръгла маса „Еволюцията на българската мрежова инфраструктура: Mодернизация и дигитализация“ ще се проведе днес от 10:00 часа в зала „Кеплер-452Б“ в ЦУМ, съобщиха организаторите от Центъра за изследване на демокрацията (ЦИД). Поканени за участие са политици, представители на бизнеса, мрежовите оператори и независими експерти.

Събитието е част от дългосрочната инициатива на ЦИД за подобряване ангажираността и координацията между ключовите заинтересовани страни за ускорено внедряване на нискоемисионни технологии в икономиката и енергетиката. Дискусията цели да идентифицира възможните подходи за премахването на пречките пред модернизирането на преносната и разпределителна мрежа на България, както и да обсъди необходимите ключови технологични и регулаторни решения за ускоряване внедряването на ВЕИ мощности в системата.

Според Центъра за изследване на демокрацията балансирането на мрежата в условията на енергиен преход ще разчита все повече на децентрализирани решения. Те биха осигурили повече гъвкавост, така че мрежовите оператори едновременно успешно да управляват волатилността и непредсказуемостта на ВЕИ производството, и да стабилизират мрежата в периоди на излишъци, продиктувани от огромния брой малки фотоволтаични централи, които се присъединяват към електроенергийната система през последните 3 години.

Вижте и

Сред поканените участници в кръглата маса са Делян Добрев, председател на Комисията по енергетика в 49-ото Народно събрание; Карел Крал – главен изпълнителен директор на „Електрохолд“; Здравко Братоев – зам.-председател на Съвета на директорите на „Електроразпределение Юг“, „ЕВН България“; Рад Станев – ръководител на лаборатория „Устойчивост на електроенергийните системи“ в Технически университет – София; Калоян Стайков – главен икономист в Института за енергиен мениджмънт; Мирослав Ризов – системен архитект в направление „Автоматизация в Енергетиката“ в „Шнайдер Електрик България“; Севдалин Станев – изпълнителен директор на „Loren Networks“, се посочва още в съобщението.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре