Сега четете
Има нагъл опит да бъде подменен вотът на гражданите в столичния район „Илинден“

Има нагъл опит да бъде подменен вотът на гражданите в столичния район „Илинден“

Има нагъл опит да бъде подменен вотът на гражданите в столичния район „Илинден“. Това каза пред журналисти Борис Бонев, общински съветник от „Продължаваме промяната – Демократична България“ („Спаси София“). Д-р Емил Бранчевски спечели изборите за кмет на район „Илинден“, но това на досегашните управляващи в Столична община не им се отрази добре, допълни той. От победата му досега дейността на д-р Бранчевски като кмет на „Илинден“ беше саботирана и бяха организирани протести и кампания в различни сайтове, каза още Бонев. Кулминация на саморазправата с него беше фалшиво учредяване на фирма на негово име във Великобритания, с което той беше вкаран в нарушение на Закона за местното самоуправление, тъй като кметове не могат да бъдат управители и собственици на фирми, добави общинският съветник.

По думите му регистрирането на фирмата е станало след като Бранчевски е бил избран за кмет. Това е грозна политическа атака, допълни Бонев. Смятам, че Общинската избирателна комисия се използва за реваншизъм, добави Бонев и посочи, че от комисията са изпратени писма до Бранчевски, в които са описани сигнали за нарушение на закона.

Няма съмнение кой е поръчител, каза още Бонев, посочвайки, че това е партия ГЕРБ, и се обърна към Бойко Борисов с призив „да не дават воля на примитивните инстинкти“, а да приемат загубите и да се борят с демократични методи. По думите на Бонев в „Спаси София“ имат потвърдена информация какви биха били следващите стъпки, ако се отстрани от поста на кмет Бранчевски и кой ще изпълнява длъжността кмет. „Искам да предупредя ГЕРБ да не си помислят“, каза още Бонев и допълни „да не се окаже, че избраните им кметове се окажат с 98 фирми във Великобритания“.

Д-р Бранчевски каза, че има две обвинения, подадени срещу него в Общинската избирателна комисия – за учредяване на фирма и за продължаване на трудови правоотношения с болница в Германия. По думите му фирмата е регистрирана през февруари тази година във Великобритания. Бранчевски каза още, че от 2019 г. няма трудови отношения като лекар в Германия.

Вижте и

За казуса с фирмата във Великобритания съм сезирал Софийската районна прокуратура, но те все още не са предприели някакви действия, допълни Бранчевски. По думите му създаването на тази фирма е станало без негово знание и съгласие, чрез кражба на личните му данни. Бранчевски е подал жалба и в отговорните институции във Великобритания – Търговският регистър, Национален център за докладване на измами и киберпрестъпления и Агенцията по несътоятелност.

За пет месеца открих в районната администрация на „Илинден“ финансови злоупотреби с възлагане на ремонти, злоупотреби с обществени поръчки, злоупотреби с общински жилища, посочи още Бранчевски, изразявайки предположение за „съпротивата“ в район „Илинден“. Тези данни ще бъдат предадени на съответните институции и за да не се случи това, се опитват по възможно най-бързия начин да ме отстранят, каза още той.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре