Сега четете
ГЕРБ-СДС са поканили днес на разговори „БСП за България“, „Има такъв народ“ и партия „Величие“

ГЕРБ-СДС са поканили днес на разговори „БСП за България“, „Има такъв народ“ и партия „Величие“

ГЕРБ-СДС са поканили днес на разговори „БСП за България“, „Има такъв народ“ и партия „Величие“, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

Вчера от ГЕРБ-СДС изпратиха покани за срещи до партиите и коалициите в 50-ото Народно събрание. По време на разговорите първата политическа сила в парламента предлага да бъдат обсъдени темите, засягащи дневния ред на обществото и възможността за подкрепа на правителство, което да сподели отговорността за управлението на България.

В 11:00 ч. днес е предвидена среща с „БСП за България“, в 13:00 ч. – с „Има такъв народ“, и в 15:00 ч. – с „Величие“.

Очаква се Изпълнителното бюро на БСП да се събере тази сутрин, за да реши дали социалистите да отидат на срещата с ГЕРБ. В събота Националният съвет на партията потвърди решението да не подкрепя правителство с мандат на ГЕРБ и ДПС.

С контактьорски групи ми е обидно да си говоря, срещат се лидери с лидери, коментира лидерът на партия „Величие“ Николай Марков по БНР във връзка с преговорите за съставяне на правителство.

Вчера бяха предвидени срещи на ГЕРБ-СДС с „Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ), ДПС и „Възраждане“. На поканата се отзоваха само от ДПС.

От страна на ГЕРБ-СДС прегорите водят народните представители Деница Сачева, Рая Назарян и Теменужка Петкова.

След срещата с ДПС вчера Деница Сачева от ГЕРБ-СДС коментира, че имат сходство в програмите по отношение на основните приоритети пред страната ни, свързани с Шенген, членството ни в еврозоната. Сходство с ДПС има по отношение на икономически растеж, който се основава на инвестиции, с ясни политики по отношение на пазара на труда и връзката му с образованието, както и по политиките за модернизация и развитие на страната, политиките за отбрана и съдебната реформа, и тези за борбата с корупцията, каза още тя.

Вижте и

Говорим за правителство на споделената отговорност, каза Сачева. От ГЕРБ-СДС посочиха, че виждането им е за четиригодишен мандат.

От ПП-ДБ съобщиха, че няма да участват в преговорите с ГЕРБ за съставяне на правителство, съобразявайки се с волята на избирателите, и ще бъдат силна проевропейска опозиция.

От „Възраждане“ разпространиха позиция, в която се казва, че единственото правителство, което политическата организация ще подкрепи, е правителство с мандат на „Възраждане“.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре