Сега четете
Криминално деяние стил Агата Кристи Тежко болна жена е държана под ключ, без храна и лекарства за да й вземат жилището

Криминално деяние стил Агата Кристи Тежко болна жена е държана под ключ, без храна и лекарства за да й вземат жилището

Тежко болна жена е държана под ключ, без храна и лекарства и със съмнения, че върху нея е упражнявано насилие. Случаят е от столичния квартал „Овча Купел”.

Съседи твърдят, че жената е оставена без грижи, за да се влоши здравето й и да й вземат жилището. На кадри от охранителни камери се вижда как тя се влачи във входа на блока в опит да избяга.

Когато умира майка й, а дъщеря й заминава да работи в чужбина, бившата й свекърва и братът на бившият й съпруг, се настаняват в жилището й под претекст, че ще й помагат.

Съседи обаче твърдят, че жената е държана заключена, упражнява се физическо насилие и майката на бившия й съпруг иска да й вземе жилището. Хората от блока разказват, че болната жена е държана под ключ от около година.

„Те не са й никакви, настаниха се в дома й и явно имат някаква цел”, казват те пред Нова телевизия.

Живеещите в същия блок обясняват колко е влошено физическото състояние на жената. „Изключително слаба е, видях я в потресаващо състояние – с памперс, мръсна тениска и рана на главата”.

Извеждали жената единствено, когато трябвало да я закарат до пощата, за да й вземат пенсията. Условията в апартамента на болната били под всякаква критика, разказва Мариян Иванов, който преди две години влязъл, за да отстрани авария.

Вътре беше пълно с дървеници, а жената беше мръсна, некъпана. Според мен не беше и яла от няколко дни”, казва той.

Докато можела сама, бившата й свекърва и деверът й принуждавали жената да проси пари и цигари, след което да им ги дават, твърдят още съседите.

Дъщерята на жената от няколко години живее в чужбина и също е със заболяване. Твърди, че върху нейната майка е упражнявано насилие с цел да й се вземе жилището.

Дъщерята на жената разказва, че от месеци не може да говори с майка си по телефона.

Вижте и

През март тази година съседите на болната жена подават сигнал до полицията. Органите на реда обясняват, че апартаментът бил запечатан, а бившата свекърва и деверът й били изведени от жилището.

Жената е била прегледана във ВМА, като лекарите не са установили следи от насилие. С помощта на социалните, болната жена е била настанена в болница в Бухово. Бившата й свекърва обаче я е намерила и я е прибрала отново в жилището.

„Аз се грижа много добре за нея. Тя беше в болница, но като ме видя, се зарадва и си я взех”, казва бившата свекърва на жената.

„Аз я храня, но тя иска много повече. Давам й лекарства, сега се чувства по-добре, отколкото в болницата. Ще взема количка, с която да я разхождам”, твърди тя.

От Софийската районна прокуратура обясниха, че е образувано досъдебно производство за принуда спрямо болната жена. От дирекция „Социално подпомагане” са намерили начин тя да бъде настанена в лечебно заведение. Това обаче може да се случи само с нейно съгласие.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре