Сега четете
Двама служители на НСО са ранени при тренировъчни стрелби

Двама служители на НСО са ранени при тренировъчни стрелби

Учението е било с картечни пистолети, единият пострадал е уцелен в крака, а другият – във врата

Двама служители на Националната служба за охрана (НСО) са пострадали при тренировъчни стрелби, съобщи bTV, позовавайки се на свои източници.

„По време на практически занятия по стрелкова подготовка на стрелбищен полигон „Столник“-МВР, провеждани с картечен пистолет и с полуавтоматични пистолети, осколки от обвивката на куршуми след рикошет нараняват леко двама служители на НСО. Повърхностните рани са обработени на място. Един от служителите е изпратен за преглед в болнично заведение, където му е направена лека операция в областта на дясно коляно. Състоянието му е добро“, посочват в съобщение до медиите от службата.

 

Инцидентът е станал в петък. Учението е било с картечни пистолети. Вероятно става дума за стрелба от много близко разстояние по метални мишени. Според източниците на телевизията, проектилът се удря в метала, раздробява се и се връща, ранявайки гардовете.

Единият служител на НСО е уцелен в крака, а другият – във врата.

Повърхностните рани са обработени на място. Един от служителите е изпратен за преглед в болница, където му е направена лека операция в областта на дясно коляно. Състоянието му е добро, допълва Нова тв.

Вижте и

От НСО заявяват, че занятията са осъществени след провеждане на задължителен инструктаж на служителите и при пълно спазване на правилата за безопасност, като след инцидента работната дистанция на стрелбата е увеличена от 17 м на 25 метра.

От службата подчертават, че при условия, близки до реалните, сходни упражнения от същата дистанция, със същите образци оръжия и по същите метални мишени на полигона са провеждани ежегодно и в предходни години подобни инциденти не са констатирани.

Със заповед на началника на НСО е възложена вътрешна проверка по случая

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре