Сега четете
Не съм оптимист, че ще има правителство

Не съм оптимист, че ще има правителство

Не съм оптимист, че ще има правителство, каза вицепрезидентът Илияна Йотова, след като гласува в Софийската професионална гимназия по електроника „Джон Атанасов“. Тя избра да гласува с машина.

 

„Не съм оптимист, категорично. Особено при поведението на партийните лидери днес в изборния ден, на тези, които до вчера управляваха, но се надявам, че днес емоциите са високи, на висок градус, и разумът ще победи“, заяви Йотова.

 

„Моята надежда е, че поне за един определен период от време напред няма да бъдем отново в същата класна стая“, каза вицепрезидентът. По думите ѝ правото на избор е едно от най-големите човешки права. Надявам се, че с моя глас няма да има повече унизителни за българските граждани сглобки като начин на управление, посочи тя. Гласувах с надеждата за различен тип управление на България, в който има ясни взаимоотношения между политическите партии с ясна програма какво трябва да се прави следващите месеци в България, защото има много работа, коментира още Йотова.

 

Нека да не бъдем толкова черногледи, още не е завършил изборният ден надявам се, че няма да се повторят предишните случаи, отговори Йотова на въпрос готова ли е президентската институция да продължи с процедурата, ако се стигне до нови предсрочни избори.

 

Нека не забравяме, че днес гласуваме и за Европейски парламент (ЕП). Гласувах за хора, които са добре подготвени, които знаят след 17 години какъв е българският интерес. Хора, които ще могат наистина да бъдат коректив на Европейската комисия, а няма да отидат в ЕП, за да натискат бутона безпрекословно в съгласие с всичко. Хора, които искат Европа да върне лидерските си позиции, обясни Илияна Йотова.

Вижте и

 

Много бяха сигналите за търговия с влияние и купуване на гласове. Има нещо незавършено – така и не разбрахме в полза на коя партия е имало опити за купуване на гласове и как това, евентуално, ще повлияе на преговорите и на крайните резултати, коментира още вицепрезидентът. С мен не е разговарял, каза тя на въпрос дали служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов говори с президентската институция.

 

До момента в структурите на Министерството на вътрешните работи са получени 388 сигнала за нарушаване на изборното законодателство и политическите права на гражданите. Образувани са общо 97 досъдебни производства, съобщи вчера Стоянов.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре