Сега четете
Полицейски произвол или мафията са пресекли пътя на младежи

Полицейски произвол или мафията са пресекли пътя на младежи

Момчетата, пътували в автомобила, преследван от полицаи, твърдят, че са станали жертва на полицейски произвол. Разказват, че са били преследвани от бял автомобил без отличителни знаци.

„Той обаче ми пресече пътя и като го заобиколих и спрях до него, той попита – Какво става момчета, някакъв проблеми ли има, и аз казах: Какъв проблем, вие ме засичате и той: Я отбийте там вдясно, да се разберем“, обясни Юлий Георгиев, шофьор.

„Не сме имали никаква представа, че това са служители на реда, това за нас  бяха мутри, мафиоти. Те бяха в цивилна кола, без никакъв знак, че са полицаи“, заяви Божидар Георгиев:

Видимо приличащи на бандити, притеснихме се, погледнахме към тях, че са здрави. Не искахме да влизаме в саморазправа, конфликт“, каза Йордан Копчев.

„На няколко см бях от пострадалото момче, видях как се превива от болка, как не може да диша“, спомня си Антон.

Младежите закарват в болницата своя приятел и се обаждат на майка му.

„Брат ми ще се оправи, той е много стабилен и няма да се предаде, той е силно момче! В момента е в реанимация все още, още един ден ще стои там, за следващите 48 часа са много критични“, каза Дико Диков, брат на простреляния.

Вижте и

Родители и приятели на младите хора са възмутени и искат справедливост.

Това е абсолютно безумие. Това са деца с отлични дипломи, както на матурите си, така и в училище. Пробите им за алкохол и наркотици са отрицателни и дано официалните ни институции проведат качествено разследване“, заяви бащата на Божидар Георгиев.

В Районна прокуратура се води досъдебно производство. Очаква се днес от Областната дирекция на МВР в Плевен да излязат с официална позиция по случая.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре