Сега четете
Оценките от матурите тази година по-добри

Оценките от матурите тази година по-добри

Зрелостниците от Випуск 2024 са с най-висок среден брой точки от въвеждането на задължителния държавен зрелостен изпит (ДЗИ) по български език и литература. Това стана ясно от анализа на оценките от матурите на дванадесетокласниците и от Националното външно оценяване на четвъртокласниците. Той беше представен от просветния министър, Галин Цоков.

Те са постигнали 59,40 точки от общо 100, което в скалата за оценки е добър (4,36). Миналата година средният успех от първата задължителна матура беше добър (3,93).

Средният брой на четвъртокласниците по български език и литература е 72,6 т. или много добър (4,97), а по математика – 70,53  т. , което е много добър (4,87)

Ние предприехме доста сериозна програма, свързана първо с анализ на причината за ниските резултати. Още в края на август представихме пред регионалните управления по образование да включат в своите планове за годината повишаване на резултатите от ДЗИ и външното оценяване“, каза той.

Вижте и

По думите на министъра анализа за това как се е работело в учебните заведения през тази година показва усилията, които преподавателите са положили за повишаване на резултатите сред учениците у нас.

„Така например в 12 регионални управления са проведени пробни изпити с учениците, освен това са подкрепени учителите методически, а също е осъществяван и контрол за това учениците да посещават училище“, каза още министър Цоков.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре