Сега четете
Наградният фонд в плувния маратон Галата – Варна ще бъде по-висок

Наградният фонд в плувния маратон Галата – Варна ще бъде по-висок

По-висок награден фонд ще си разпределят призьорите в плувния маратон Галата – Варна през тази година, съобщиха от клуба организатор ПСК Черно море.

 

Победителите при мъжете и жените ще вземат премия по 1200 лева, класиралите се на второто място – по 900 лв., а заелите трето място – по 700 лв.

 

Парична премия получават и завършилите на четвърто, пето и шесто място при мъжете и жените – съответно по 600 лв., 500 лв. и 400 лева.

 

Парични награди се предвиждат и за плувеца с най-много участия – 250 лв., и състезателя с увреждания, преплувал маратона – също 250 лв..

 

84-ото издание на най-старото плувно състезание в България предстои на 4 август, неделя. Стартът ще бъде даден от местността „Карантината“, но в по-ранен час – 9:00 часа.

 

Стартовата такса за онлайн регистрираните участници на сайта на маратона – varnamaraton.info, ще бъде 30 лв. (15 евро), а за записването на място – 40 лв. (20 евро). Онлайн платформата за регистрация ще стартира по-късно.

 

Вижте и

Официалната подготовка на събитието започна в началото на юни. От тази година директор на маратона е Камен Кукуров, който в продължение на години беше съдия по море.

 

Организатори на проявата са Военноморските сили, община Врана и ПСК Черно море.

 

През миналата година в маратона триумфираха Габриела Георгиева от София и Дарен Кирилов от Русе, съответно при жените и мъжете.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре