Сега четете
Това лято ще работят два лифта на Витоша

Това лято ще работят два лифта на Витоша

Два лифта ще работят през цялото лято за туристи и колоездачи, съобщиха от „Витоша ски“. С детски празник и безплатно ползване на лифтовете за децата до 14 години ще бъде даден символичен старт на летния сезон над столицата. Това лято в планината ще работят лифтовете „Витошко лале 1“ и „Витошко лале 2“, с които лесно и бързо може да се достигне до емблемата на планината – Черни връх, обясниха от „Витоша ски“.

По случай Деня на детето (1 юни), на долната станция на „Витошко лале 1“ от 10:00 часа е подготвена интересна развлекателна програма за децата, която включва търсене на съкровища, стрелба с лък, отборни игри и други забавления на открито, в които всеки свободно ще може да се включи през целия ден, посочиха от „Витоша ски“. На 1 юни всички деца до 14 години ще могат да ползват лифтовете безплатно за разходки, като задължително трябва да имат придружител.

От 9:00 до 16:30 часа всяка събота и неделя през сезона, при благоприятни метеорологични условия, за туристи и колоездачи ще работят ПВЛ „Витошко лале 1“ и ПВЛ „Витошко лале 2“. С помощта на лифтовете се достига бързо и лесно до изходните точки на множество пешеходни и веломаршрути изцялата планина, обясниха от „Витоша ски“.

И това лято за всички планински колоездачи ще се предлагат специалните „МТБ карти“, които дават възможност за целодневно, полудневно или уикенд ползване на съоръженията. Налични за продажба са всякакъв тип билети, семейни пакети и билети за колоездачи и парапланеристи, а тази година за първи път има опция и за сезонна лятна карта, посочиха от „Витоша ски“.

Вижте и

По думите им едно от очакваните събития за сезона е отварянето на трасето за спускане „Лалето“, което от 1 юни и ще предложи много адреналин и емоции за по-напредналите планински колоездачи. В края на септември Витоша за първи път ще бъде домакин на международно състезание по планинско колоездене, част от календара на Международния колоездачен съюз и носещо точки за световната ранглиста, което ще се проведе именно там, обясниха още от „Витоша ски“.

През миналата седмица Столичният общински съвет (СОС) проведе изв

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре