Сега четете
Варна въвежда нови правила за пътуване в градския транспорт

Варна въвежда нови правила за пътуване в градския транспорт

Варна става първият град в България, в който освен учениците, безплатно с градския транспорт ще пътуват и студенти, пенсионери и хора с увеждания, решиха днес на своето заседание общинските съветници в крайморския град. Предложението получи подкрепата на 31 от тях. Безплатното пътуване за тези групи ще влезе в сила от 1 януари 2025 г.,

Съветниците одобриха и предложението на кмета Благомир Коцев за намаляване на цените на абонаментните карти до съседните села и курортни комплекси. Пътуващите до населените места от общината – Тополи, Константиново, Казашко, Звездица и Каменар, както и до Златни пясъци, Аладжа манастир и местността Корабостроител (Крушките) вече ще плащат по 40 лева месечно.

Общината да продължи да превежда средства на Агенция „Пътна инфраструктура“ за поддръжката на пътищата без винетки край Варна, е другото решение на варненските съветници. Седем участъка от републиканската пътна мрежа край града остават освободени от винетни такси, но за това администрацията дава пари ежегодно на държавната агенция. Поддръжката на тези пътища струва около 435 000 лева на година.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре