Сега четете
Деница-Ивана Камбурова:Музиката ще спаси света!

Деница-Ивана Камбурова:Музиката ще спаси света!

Тя е само на четринадесет години и е седми клас ,но вече има двеста и трийсет награди само за сега,отделно има страхотен глас и   обаятелен характер.Канят я на конкурси концерти и в почечето случай си е тръгвала с награда.Тя е и член на  Клуб “Успелите деца на България” на Фондация “Димитър Бербатов“

  „Любословие“ оценява такива големи таланти и се свърза с Деница Камбурова да ни даде интервю.

Разкажи от кога започна да пееш?

Казвам се Деница-Ивана Камбурова, на четиринадесет години съм, уча в седми клас и много обичам да пея.

Бях на пет години, когато започнах да се занимавам с пеене към музикална къща “А Камертон” при Андриана Ковачева.

От 2018 г. посещавам детска музикална школа “Развигор” с вокален педагог певицата Мими Иванова.

На шестгодишна възраст се явих на първия ми вокален конкурс. Оттогава до момента съм участвала в 124 национални и международни вокални конкурси в страната и в чужбина, като съм спечелила двеста и тридесет награди, от които деветнадесет са Гран При, най-високото отличие от един конкурс, а над 100 бр. са първите ми награди.

Имам и други награди като например: награда за най-артистичен участник от националния конкурс „Златен извор“, награда за най-изразителен изпълнител от международния конкурс „Сребърна Янтра“, награда “Откритие” на Съюза на народните читалища в България от международния фестивал “Кръстопът на музите” и др. През 2021 г бях обявена за „Дете на годината“ в област “Изкуство”.

Горда съм, че за шеста поредна година съм член на Клуб “Успелите деца на България” на Фондация “Димитър Бербатов”, като бях определена за финалист в област “Изкуство” за 2020 г.

Как се запозна с Мими Иванова?

С Мими Иванова се запознах на вокален конкурс, като от 2018 г. до момента тя е мой вокален педагог.

Какви песни имаш в твоя репертоар?

Песните, които изпълнявам, са поп, джаз и обработен (стилизиран) фолклор.

Кажи имената на някои твои любими песни?

Една от любимите ми песни в моя репертоар от стилизиран фолклор е „Лале ли си, зюмбюл ли си“. Любима ми е също така и песента “Шарен гердан”.

Любими мои български поп песни, които изпълнявам, са: “Българийо, децата ни върни” и “Надежда”, от репертоара на Мими Иванова и др. От чуждите поп песни любими са ми: “Hurt” на Кристина Агилера, “Speechles” на Наоми Скот, “I have nothing”на Уитни Хюстън и още много други.

Ти имаш твоя авторска песен. Разкажи нещо за нея.

Първата ми авторска песен е „Рижавата Баба Яга“. Авторите на песента са: музика – акад. Петър Льондев, текст – Васи Ангелова, аранжимент – Валери Костов. Изпях тази песен за първи път през 2017 г., когато бях на седем години. С нея участвах на първия ми международен конкурс в Италия и спечелих първо място.

Втората ми авторска песен е “Малката скиорка” с автори: музика и аранжимент – Валери Костов, текст – Васи Ангелова. Тя е посветена на мен.

Какво обичаш да правиш през свободното си време и какво подготвяш сега?

Много обичам да чета книги, да прекарвам време със семейството ми, да излизам с приятели, да ходя на концерти, театри и изложби.

Занимавам се и с актьорско майсторство в театрална школа “Театър на песента” към театрален колеж „Любен Гройс“. Тъй като съм в седми клас и скоро ми предстоят изпити, прекъснах заниманията, но от следващата учебна година ще продължа отново да посещавам школата.

Една от мечтите ми е да посетя Япония.

Вижте и

Къде си участвала и къде те канят да пееш?

Откакто започнах да пея, редовно участвам в различни концерти, събития и благотворителни мероприятия. Участвала съм като член на младежко жури в международни вокални конкурси. Била съм и водеща на международни вокални конкурси.

През м. декември 2023 г. се проведе първият ми голям самостоятелен концерт в Народно читалище „Св. св. Кирил и Методий-1924“, организиран от Арт компания “Нови звезди”, а през м. май 2024 г. участвах в двата празнични концерта по повод 100 годишнината от създаването на читалището. Последната ми изява беше по повод събитие, организирано от РУО София-град и Столична община – “София – 145 години столица на България”.

Да уточним за читателите ни, ти имаш двеста и тридесет награди. Коя е най-ценна за теб?

Всяка една награда, с която съм отличена, е ценна за мен.

Какво ти предстои в скоро време и къде са те канили?

Получих покани за участие в различни международни вокални конкурси в чужбина през тази година.

Предстоят ми участия в няколко концерта и събития до края на лятото.

Какво ще пожелаеш на твоите почитатели, които са на твоята възраст?

Да следват мечтите си, да са постоянни, упорити и никога да не се предават!

 

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
14
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
5
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре