Сега четете
Русия има достатъчно финанси за дълга и продължителна война

Русия има достатъчно финанси за дълга и продължителна война

Русия има достатъчно финанси за дълга и продължителна война. Това показа статистиката, която беше представена в Комитета по икономика и сигурност по време на пролетната сесия на Парламентарната асамблея на НАТО в София.

Директорът на Центъра за анализи и стратегии в Европа Дмитрий Некрасов представи данни за финансовото състояние на Русия след започването на войната. Оказва се, че икономиката на страната е в подем и има достатъчно средства.

„Ако говорим за икономиката, санкциите, свързани с петрола, биха били най-ефективни, защото той е най-големият източник на приходи. Трябва да се забрани вносът на военни технологии. Ако намалим броя на тези стоки, които са забранени, ще има по-лесен контрол за най-опасните стоки. Ако има стотици забранени стоки, ще е по-трудно за контрол. Ако зададете директно въпроса „Кога ще свършат парите на Путин?”. Смятам, че с този годишен разход, това няма да се случи скоро”, предупреди Некрасов.

Специално пред NOVA говори и ръководителят на делегацията ни в Парламентарната асамблея на НАТО Даниел Митов, който беше категоричен, че на база тази статистика санкциите към Русия трябва да продължат, но да са по-фокусирани.

Вижте и

„Русия през последните 20 години е трупала пари. Очевидно е готвила война в продължение на много дълго време. Няма да стане бързо да бъде ударена руската икономика, така че да бъде принуждавано политическото ръководство на Руската федерация да прекрати войната”, каза Митов.

Според него това, че България е домакин на над 400 парламентаристи от цял свят е немалка чест и отговорност. Събитието се случва в годишнината от членството на България в Северноатлантическия алианс.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре