Сега четете
Кметът на Божурище Георги Димов обяви частично бедствено положение

Кметът на Божурище Георги Димов обяви частично бедствено положение

Кметът на Община Божурище обяви частично бедствено положение за няколко населени места заради обилни валежи в последните два дни. След проливните дъждове, гръмотевичните бури и градушките на места в страната вчера, днес също е в сила жълт код в много области на Западна и Централна България. Междувременно стана ясно, че 30-годишният мъж, който пострада от паднала близо до него мълния в София, ще бъде изписан утре.

метът на Божурище Георги Димов обяви частично бедствено положение за селата Хераково, Златуша и Храбърско, както и за м. Старо село и кв. Черна бара. От общината съобщиха за БТА, че най-лошо е състоянието на махала „Бобен“ в Хераково. Кметът е издал заповед за затваряне на движението през мост над река Хераковска в селото до овладяване на нанесените щети, вследствие на настъпилото бедствие.

Димов е издал заповед и за затваряне на движението за преминаване на пътни превозни средства и пешеходци по мост на ул. „Кимон Георгиев“ в махала „Бобен“, където също има щети. По думите на общинската администрация жителите на засегнатите села имат притеснения относно това, което се случи снощи, но няма заплаха за тях.

Всички хора са били изведени от засегнатите къщи, няма бедстващи, потвърдиха от Общината. Оттам допълниха, че и към този час продължава работата на екипите, които правят оценка на щетите.

В заповедта на кмета на Божурище е описано извършването на огледи на нанесените щети. След това Общинският щаб за изпълнение на общинския план за защита при бедствия ще се събере за анализ и оценка на щетите.

Вижте и

Междувременно стана ясно, че 30-годишният мъж, който пострада вчера от паднала близо до него мълния в София, ще бъде изписан утре от Клиниката по кардиология на университетската многопрофилна болница „Св. Анна“. Няма опасност за живота му, но остава за наблюдение, съобщиха от лечебното заведение.

Мъжът е контактен и адекватен. Не са констатирани изгаряния по тялото му, добавиха от болницата, след като вчера бе съобщено, че е приет с изгаряния по крайниците.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре