Сега четете
Главчев обяви ,че първите 39 млн. лева вече са постъпили по сметките на висшите училища

Главчев обяви ,че първите 39 млн. лева вече са постъпили по сметките на висшите училища

Първите 39 млн. лева вече са постъпили по сметките на висшите училища, съобщи служебният премиер Димитър Главчев в началото на днешното правителствено заседание.

Той изтъкна, че отпускането на средства за увеличението на заплатите на работещите във висшите училища у нас показва отношението на служебното правителство към тази общност.

Главчев раздаде на министрите копия от „Приказка за стълбата“ на Христо Смирненски и обясни:

Вижте и

„Тази година на националното външно оценяване или казано – матура, се падна една притча, добре позната на всички ни – „Приказка за стълбата“. Смятам, че е подходящо в навечерието на най-светлия празник – 24 май, да си я припомним всички. Въпреки че тази притча започва с това, че всеки ще си каже, че това не се отнася за него, но аз мисля, че за всички нас се отнася тази великолепна творба на Христо Смирненски.Човек не трябва да забравя откъде е тръгнал. Ние имаме кратък хоризонт като служебно правителство и като задача, но няма как да останем глухи и слепи за това, което искат хората. Затова и много добре се случиха събитията с академичния състав и отпуснахме 80 млн. лева, 12% увеличение за неакадемичния състав. Това показва какво ни е отношението към тази общност и се радвам, че това се случи точно за 24 май.Има още събития, но не искам да ви отнемам от времето. Нека да се съсредоточим върху настъпващия 24 май, настроението за всички е предпразнично. Но ние и по празници работим, ако се наложи – да знаете“, заяви Главчев.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре